Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru transbordor

TRANSBORD├ôR, transbordoare, s. n. 1. Platform─â mobil─â, echipat─â cu linii de cale ferat─â, care serve╚Öte la mutarea vehiculelor de cale ferat─â de pe o linie pe alta. 2. Nav─â care serve╚Öte la transbordarea c─âl─âtorilor sau a m─ârfurilor. ÔÇô Din fr. transbordeur.
TRANSBORD├ôR, transbordoare, s. n. 1. Platform─â mobil─â la nivelul unei c─âi ferate, cu ajutorul c─âreia se pot trece vagoanele sau locomotivele de pe o linie pe alta (c├ónd cele dou─â linii nu au leg─âtur─â direct─â). 2. Nav─â care serve╚Öte la transbordarea c─âl─âtorilor sau a m─ârfurilor. ÔÇô Din fr. transbordeur.
TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă la nivelul unei căi ferate, cu ajutorul căreia se trec vagoanele și locomotivele de pe o linie pe altă linie paralelă, cu care nu are legătură. 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor.
transbordór (trans-bor-) s. n., pl. transbordoáre
transbordór s. n. (sil. mf. trans-), pl. transbordoáre
TRANSBORDÓR s.n. 1. Platformă deplasabilă pe șine, care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordare. // adj. Nod transbordor = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. [Cf. fr. transbordeur].
TRANSBORDÓR I. s. n. 1. platformă deplasabilă pe șine care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. navă pentru transbordări. II. adj. pod ~ = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. (< fr. transbordeur)
TRANSBORDÓR ~oáre n. 1) Navă folosită la transbordarea mărfurilor sau a călătorilor. 2) Platformă mobilă servind la mutarea vagoanelor sau a locomotivelor de pe o linie pe alta. /<fr. transbordeur

Transbordor dex online | sinonim

Transbordor definitie

Intrare: transbordor
transbordor substantiv neutru
  • silabisire: trans-