Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru transbordor

TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă, echipată cu linii de cale ferată, care servește la mutarea vehiculelor de cale ferată de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor. – Din fr. transbordeur.
TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă la nivelul unei căi ferate, cu ajutorul căreia se pot trece vagoanele sau locomotivele de pe o linie pe alta (când cele două linii nu au legătură directă). 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor. – Din fr. transbordeur.
TRANSBORDÓR, transbordoare, s. n. 1. Platformă mobilă la nivelul unei căi ferate, cu ajutorul căreia se trec vagoanele și locomotivele de pe o linie pe altă linie paralelă, cu care nu are legătură. 2. Navă care servește la transbordarea călătorilor sau a mărfurilor.
transbordór (trans-bor-) s. n., pl. transbordoáre
transbordór s. n. (sil. mf. trans-), pl. transbordoáre
TRANSBORDÓR s.n. 1. Platformă deplasabilă pe șine, care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. Navă care servește la transbordare. // adj. Nod transbordor = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. [Cf. fr. transbordeur].
TRANSBORDÓR I. s. n. 1. platformă deplasabilă pe șine care servește la mutarea vehiculelor feroviare de pe o linie pe alta. 2. navă pentru transbordări. II. adj. pod ~ = platformă suspendată, prin cabluri, servind la trecerea peste un curs de apă. (< fr. transbordeur)
TRANSBORDÓR ~oáre n. 1) Navă folosită la transbordarea mărfurilor sau a călătorilor. 2) Platformă mobilă servind la mutarea vagoanelor sau a locomotivelor de pe o linie pe alta. /<fr. transbordeur

transbordor definitie

transbordor dex

Intrare: transbordor
transbordor substantiv neutru
  • silabisire: trans-