Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru tractor

TRACT├ôR, tractoare, s. n. Autovehicul cu mare putere de trac╚Ťiune folosit, ├«n agricultur─â ╚Öi ├«n industrie, pentru tractarea ╚Öi ac╚Ťionarea unor utilaje; p. ext. vehiculul ├«mpreun─â cu utilajul pe care ├«l remorcheaz─â. ÔÇô Din fr. tracteur.
TRACT├ôR, tractoare, s. n. Autovehicul cu mare putere de trac╚Ťiune folosit, ├«n agricultur─â ╚Öi ├«n industrie, pentru a remorca diverse unelte, ma╚Öini sau vehicule; p. ext. autovehiculul definit mai sus, ├«mpreun─â cu unealta pe care o remorcheaz─â. ÔÇô Din fr. tracteur.
TRACT├ôR, tractoare, s. n. Autovehicul cu mare putere de trac╚Ťiune, folosit ├«n agricultur─â sau ├«n industrie pentru a remorca pluguri, sem─ân─âtori etc. sau vehicule; p. ext. autovehiculul ├«mpreun─â cu unealta pe care o pune ├«n mi╚Öcare. Tractorul trage brazd─â dreapt─â. DUMITRIU, N. 282. Cu pluguri trase de tractoare Am arat ╚Ťarina. BENIUC, V. 133. Alt tractor tr─âgea deodat─â un agregat de cinci sem─ân─âtori. MIHALE, O. 27.
tractór s. n., pl. tractoáre
tractór s. n., pl. tractoáre
TRACT├ôR s.n. 1. Vehicul automotor cu mare putere de trac╚Ťiune, folosit ├«n agricultur─â ╚Öi ├«n industrie pentru a remorca sau a pune ├«n ac╚Ťiune diverse unelte, ma╚Öini sau vehicule. 2. Tractor de sudare = instala╚Ťie format─â dintr-un c─ârucior autopropulsat, care se folose╚Öte la sudura automat─â pe lungimi mari. [< fr. tracteur].
TRACT├ôR s. n. 1. vehicul automotor cu mare putere de trac╚Ťiune, folosit pentru a remorca sau a pune ├«n ac╚Ťiune diverse unelte, ma╚Öini sau vehicule. 2. ~ de sudare = c─ârucior autopropulsat la sudarea automat─â pe lungimi mari. (< fr. tracteur)
TRACT├ôR ~o├íre n. 1) Autovehicul cu mare putere de trac╚Ťiune, folosit pentru remorcarea altor vehicule sau unelte. ~ cu ro╚Ťi. ~ universal. ~ rutier. 2) Vehicul de acest fel ├«mpreun─â cu unealta remorcat─â. ~ pr─â╚Öitor. ~ horticol. /<engl. tractor
tractor, tractoare s. n. (de╚Ť.) dispozitiv pentru aprins ╚Ťigara, confec╚Ťionat dintr-un rulment f─âr─â bile, o cutie, o c├órp─â carbonizat─â ╚Öi o lam─â ├«ndoit─â.

Tractor dex online | sinonim

Tractor definitie

Intrare: tractor
tractor substantiv neutru