Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru torsiometru

TORSIOMÉTRU, torsiometre, s. n. Aparat folosit în industria textilă pentru a determina numărul posibil de răsuciri pe o anumită lungime a firului. [Pr.: -si-o-] – Din fr. torsiomètre.
TORSIOMÉTRU, torsiometre, s. n. Aparat folosit în industria textilă pentru a determina numărul posibil de răsuciri pe o anumită lungime a firului. [Pr.: -si-o-] – Din fr. torsiomètre.
TORSIOMÉTRU, torsiometre, s. n. Aparat folosit în industria textilă pentru a determina numărul de răsucituri pe o anumită lungime a firului. – Pronunțat: -si-o-.
torsiométru (si-o-me-tru) s. n., art. torsiométrul; pl. torsiométre
torsiométru s. n. (sil. -si-o-, -tru), art. torsiométrul; pl. torsiométre
TORSIOMÉTRU s.n. 1. Instrument pentru măsurarea deformației la torsiune a barelor. ♦ Aparat pentru determinarea rezistenței hârtiei la torsiune. 2. (Text.) Instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime de fir. [Pron. -si-o-. / < fr. torsiomètre].
TORSIOMÉTRU s. n. 1. instrument pentru măsurarea deformației la torsiune a diferitelor metale. 2. aparat pentru determinarea rezistenței hârtiei la torsiune. 3. instrument pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime a unui fir textil. (< fr. torsiomètre)
TORSIOMÉTRU ~e n. 1) Instrument pentru măsurarea deformației barelor la torsiune. 2) Aparat pentru determinarea rezistenței hârtiei la torsiune. [Sil. -si-o-me-tru] /<fr. torsoimetre
TORSIO- „deformație, torsiune”. ◊ L. torsio „răsucire” > fr. torsio-, germ. id., engl. id., it. id. > rom. torsio-. □ ~graf (v. -graf), s. n., aparat pentru măsurarea și înregistrarea grafică a deformației barelor supuse la torsiune; ~gramă (v. -gramă), s. f., înregistrare grafică a deformației la torsiune; ~metru (v. -metru1), s. n., 1. Instrument cu care se măsoară deformația la torsiune a barelor. 2. Aparat utilizat pentru determinarea numărului de răsuciri pe o anumită lungime a unui fir textil.

Torsiometru dex online | sinonim

Torsiometru definitie

Intrare: torsiometru
torsiometru substantiv neutru
  • silabisire: -si-o-, -tru