Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

17 defini╚Ťii pentru torpedo

TORP├ëDO2 s. n. Salam gros preparat din carne tocat─â de porc ╚Öi de vit─â, amestecat─â cu buc─â╚Ťi de sl─ânin─â. ÔÇô Din sp. torpedo.
TORP├ëDO1, torpedouri, s. n. 1. (├Än forma torpedou) Perete care separ─â ├«ntr-un autovehicul locul motorului de cel rezervat conduc─âtorului. 2. Sistem de fr├ón─â pentru biciclete, la care fr├ónarea se ob╚Ťine prin inversarea sensului de rota╚Ťie a pedalelor. [Acc. ╚Öi: torped├│. ÔÇô Var.: torped├│u] ÔÇô Din fr. torp├ędo.
TORPEDÓU s. n. v. torpedo1
TORP├ëDO1, torpedouri, s. n. 1. Perete care separ─â ├«ntr-un autovehicul locul motorului de cel rezervat conduc─âtorului. 2. Sistem de fr├ón─â pentru biciclete, la care fr├ónarea se ob╚Ťine prin inversarea sensului de rota╚Ťie a pedalelor. [Acc. ╚Öi: torped├│] ÔÇô Din fr. torp├ędo.
TORP├ëDO2 s. n. Salam gros preparat din carne tocat─â de porc ╚Öi de vit─â amestecat─â cu buc─â╚Ťi de sl─ânin─â. ÔÇô Et. nec.
TORP├ëDO, torpedouri, s. n. 1. (├Änvechit) Perete care separ─â, ├«ntr-un autovehicul, locul motorului de locul rezervat conduc─âtorului, ╚Öi pe care se fixeaz─â instrumentele de bord. 2. Sistem de fr├«n─â pentru biciclete, la care fr├«narea se ob╚Ťine prin inversarea sensului de rota╚Ťie a pedalelor.
!torp├ędo1 (cuplaj de biciclet─â) s. n., art. torp├ędoul; pl. torp├ędouri
torp├ędo2 (salam) s. n.
torped├│u (bord al autovehiculelor) s. n., art. torped├│ul; pl. torped├│uri
torp├ędo (mec.) s. n., art. torped├│ul; pl. torped├│uri
torp├ędo (salam) s. n.
TORP├ëDO1 s.n. 1. Perete care separ─â, ├«ntr-un vehicul, locul conduc─âtorului de cel al motorului ╚Öi pe care se fixeaz─â instrumentele de bord. 2. Sistem de fr├ón─â la unele vehicule, care se bazeaz─â pe str├óngerea axei. 3. (Rar) Torpil─â (2) [├«n DN]. [< fr. torp├ędo, cf. sp. torpedo ÔÇô torpil─â].
TORP├ëDO2 s.n. Salam gros preparat din carne tocat─â de porc ╚Öi de vit─â amestecat─â cu buc─â╚Ťi de sl─ânin─â. [Et. incert─â].
TORP├ëDO1 s. n. 1. perete care separ─â ├«ntr-un vehicul locul conduc─âtorului de cel al motorului ╚Öi pe care se fixeaz─â instrumentele de bord. 2. automobil descoperit, care poate fi ├«nchis printr-o capot─â sau prin perdele laterale. 3. sistem de fr├ón─â la unele vehicule care se bazeaz─â pe str├óngerea axei. 4. (rar) torpil─â (1). (< fr. torp├ędo)
TORP├ëDO2 s. n. salam gros din carne tocat─â, de porc ╚Öi de vit─â, cu buc─â╚Ťi de sl─ânin─â. (< sp. torpedo)
TORP├ëDO1 torped├│uri n. 1) Perete ce desparte locul rezervat conduc─âtorului de autovehicul de locul motorului. 2) Sistem de fr├ónare la biciclete bazat pe str├óngerea osiei. [Art. torped├│ul] /<fr. torp├ędo
TORP├ëDO2 n. Salam gros preparat din carne tocat─â de porc ╚Öi de vit─â, amestecat─â cu buc─â╚Ťi de sl─ânin─â. /Orig. nec.

Torpedo dex online | sinonim

Torpedo definitie

Intrare: torpedo
torpedou
torpedo substantiv neutru
torpedo substantiv neutru