Dicționare ale limbii române

17 definiții pentru torpedo

TORPÉDO2 s. n. Salam gros preparat din carne tocată de porc și de vită, amestecată cu bucăți de slănină. – Din sp. torpedo.
TORPÉDO1, torpedouri, s. n. 1. (În forma torpedou) Perete care separă într-un autovehicul locul motorului de cel rezervat conducătorului. 2. Sistem de frână pentru biciclete, la care frânarea se obține prin inversarea sensului de rotație a pedalelor. [Acc. și: torpedó. – Var.: torpedóu] – Din fr. torpédo.
TORPEDÓU s. n. v. torpedo1
TORPÉDO1, torpedouri, s. n. 1. Perete care separă într-un autovehicul locul motorului de cel rezervat conducătorului. 2. Sistem de frână pentru biciclete, la care frânarea se obține prin inversarea sensului de rotație a pedalelor. [Acc. și: torpedó] – Din fr. torpédo.
TORPÉDO2 s. n. Salam gros preparat din carne tocată de porc și de vită amestecată cu bucăți de slănină. – Et. nec.
TORPÉDO, torpedouri, s. n. 1. (Învechit) Perete care separă, într-un autovehicul, locul motorului de locul rezervat conducătorului, și pe care se fixează instrumentele de bord. 2. Sistem de frînă pentru biciclete, la care frînarea se obține prin inversarea sensului de rotație a pedalelor.
!torpédo1 (cuplaj de bicicletă) s. n., art. torpédoul; pl. torpédouri
torpédo2 (salam) s. n.
torpedóu (bord al autovehiculelor) s. n., art. torpedóul; pl. torpedóuri
torpédo (mec.) s. n., art. torpedóul; pl. torpedóuri
torpédo (salam) s. n.
TORPÉDO1 s.n. 1. Perete care separă, într-un vehicul, locul conducătorului de cel al motorului și pe care se fixează instrumentele de bord. 2. Sistem de frână la unele vehicule, care se bazează pe strângerea axei. 3. (Rar) Torpilă (2) [în DN]. [< fr. torpédo, cf. sp. torpedo – torpilă].
TORPÉDO2 s.n. Salam gros preparat din carne tocată de porc și de vită amestecată cu bucăți de slănină. [Et. incertă].
TORPÉDO1 s. n. 1. perete care separă într-un vehicul locul conducătorului de cel al motorului și pe care se fixează instrumentele de bord. 2. automobil descoperit, care poate fi închis printr-o capotă sau prin perdele laterale. 3. sistem de frână la unele vehicule care se bazează pe strângerea axei. 4. (rar) torpilă (1). (< fr. torpédo)
TORPÉDO2 s. n. salam gros din carne tocată, de porc și de vită, cu bucăți de slănină. (< sp. torpedo)
TORPÉDO1 torpedóuri n. 1) Perete ce desparte locul rezervat conducătorului de autovehicul de locul motorului. 2) Sistem de frânare la biciclete bazat pe strângerea osiei. [Art. torpedóul] /<fr. torpédo
TORPÉDO2 n. Salam gros preparat din carne tocată de porc și de vită, amestecată cu bucăți de slănină. /Orig. nec.

Torpedo dex online | sinonim

Torpedo definitie

Intrare: torpedo
torpedou
torpedo substantiv neutru
torpedo substantiv neutru