Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru tobogan

TOBOG├üN, tobogane, s. n. 1. Construc╚Ťie ├«n form─â de jgheab ├«nclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca u╚Öor ╚Öi care serve╚Öte ca mijloc de distrac╚Ťie (sportiv─â). 2. Jgheab ├«nclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. [Var.: topog├ín s. n.] ÔÇô Din fr. toboggan.
TOBOG├üN, tobogane, s. n. 1. Construc╚Ťie ├«n form─â de plan ├«nclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca u╚Öor ╚Öi care serve╚Öte ca mijloc de distrac╚Ťie (sportiv─â). 2. Jgheab ├«nclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. ÔÇô Din fr. toboggan.
TOBOG├üN, tobogane, s. n. Plan u╚Öor ├«nclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca u╚Öor ╚Öi care serve╚Öte ca distrac╚Ťie sportiv─â mai ales la bazinele de ├«not. Nici atunci ├«ns─â nu ai ├«nt├«rziat, cu g├«ndul la jocurile cu barca pr─âv─âlit─â ├«n lac, la toboganul pe care se r─âsturnau oamenii. PAS, Z. I 230.
tobogán / topogán s. n., pl. tobogáne / topogáne
tobogán s. n., pl. tobogáne
TOBOG├üN s.n. 1. Instala╚Ťie (de sport ╚Öi pentru amuzament) const├ónd dintr-un plan ├«nclinat cu un jgheab pe care se alunec─â u╚Öor. 2. Jgheab ├«nclinat folosit drept mijloc de transport, cu vitez─â mic─â, a unor materiale, piese etc. [Pl. -ne, -nuri. / < fr., engl. toboggan < cuv. indian din Canada].
TOBOG├üN s. n. 1. instala╚Ťie (pentru sport ╚Öi amuzament) const├ónd dintr-un plan ├«nclinat ca un jgheab pe care se alunec─â u╚Öor. 2. jgheab ├«nclinat drept mijloc de transport, cu vitez─â mic─â, a unor materiale, piese etc. (< fr. toboggan)
TOBOG├üN ~e n. 1) Instala╚Ťie const├ónd dintr-o pist─â ├«nclinat─â, cu margini ridicate, pe care se alunec─â u╚Öor, servind ca distrac╚Ťie pentru copii. 2) Jgheab ├«nclinat folosit ca mijloc de transport de la un nivel la altul a unor materiale. /<fr. toboggan

Tobogan dex online | sinonim

Tobogan definitie

Intrare: tobogan (pl. -e)
tobogan pl. -e substantiv neutru
Intrare: tobogan (pl. -uri)
tobogan pl. -uri