Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru tirbu╚Öon

TIRBU╚ś├ôN, tirbu╚Öoane, s. n. Ustensil─â casnic─â format─â dintr-o spiral─â metalic─â cu un m├óner, folosit─â pentru a scoate dopurile de plut─â de la sticle; rac2. ÔÇô Din fr. tire-bouchon.
TIRBU╚ś├ôN, tirbu╚Öoane, s. n. Dispozitiv de metal ├«n form─â de spiral─â, prev─âzut cu un m├óner, folosit pentru a scoate dopurile de plut─â de la sticl─â; rac2. ÔÇô Din fr. tire-bouchon.
TIRBU╚ś├ôN, tirbu╚Öoane, s. n. Dispozitiv de metal ├«n form─â de spiral─â, prev─âzut cu un m├«ner, cu ajutorul c─âruia se scot dopurile de plut─â de la sticle; rac. Toate instrumentele nichelate care alc─âtuiau trusa de concentrare a domnului comandant:... tirbu╚Öon, bricheta cu benzin─â ╚Öi fitil, busola ├«n miniatur─â. C. PETRESCU, ├Ä. I 3. ÔŚŐ Loc. adv. ├Än tirbu╚Öon = ├«n form─â de spiral─â. Purta un costum... cu pantalonii r─âsuci╚Ťi ├«n tirbu╚Öon. C. PETRESCU, O. P. I 64.
tirbușón s. n., pl. tirbușoáne
tirbușón s. n., pl. tirbușoáne
TIRBU╚ś├ôN s. destup─âtoare, (pop.) rac, (reg.) ╚Öurubelni╚Ť─â. (~ de dopuri.)
TIRBU╚ś├ôN s.n. Dispozitiv metalic ├«n form─â de spiral─â, folosit pentru a scoate dopurile de plut─â de la sticle. [< fr. tirebouchon].
TIRBU╚ś├ôN s. n. dispozitiv metalic ├«n form─â de spiral─â folosit pentru scoaterea dopurilor de la sticle. (< fr. tire-bouchon)
tirbu╚Ö├│n (-o├íne), s. n. ÔÇô Mic dispozitiv de scos dopuri. ÔÇô Var. tirbu╚Öon. Fr. tire-bouchon.[1]
TIRBU╚ś├ôN ~o├íne n. Instrument casnic ├«n form─â de spiral─â de o╚Ťel, prev─âzut cu un m├óner, folosit pentru a scoate dopurile de plut─â de la sticlele ├«nfundate. /<fr. tire-bouchon
TIRBU╚śON s. destup─âtoare, (pop.) rac, (reg.) ╚Öurubelni╚Ť─â. (~ de dopuri.)

Tirbușon dex online | sinonim

Tirbușon definitie

Intrare: tirbușon
tirbușon substantiv neutru