Dicționare ale limbii române

2 intrări

8 definiții pentru tester

TÉSTER, testere, s. n. 1. Aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea unor probe de fluid în vederea unor analize. 2. (P. gener.) Orice aparat, dispozitiv care servește testărilor. [Acc. și: testér. – Pr.: téstăr] – Din fr., engl. tester.
TESTÉR, testere, s. n. 1. Aparat care, introdus în gaura de sondă cu ajutorul garniturii de prăjini de foraj, permite recoltarea unor probe de fluid din straturi posibil saturate cu hidrocarburi, în vederea unor analize. 2. (P. gener.) Orice aparat, dispozitiv care servește testărilor. – Din fr., engl. tester.
téster (angl.) [e pron. ă] s. n., pl. téstere
téster s. n., pl. téstere
TÉSTER s.n. Aparat, dispozitiv de încercare, de probă. ♦ Aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din strate a unor probe de fluid pentru analize; probator de strate. [< engl., fr. tester].
TÉSTER I. s. n. 1. aparat, dispozitiv pentru testări. 2. aparat care, introdus în gaura de sondă, permite recoltarea din straturi a unor probe de fluid sau populație servind la încrucișări cu diferite alte genotipuri, în scopul determinării capacității de combinare a acestora. (< engl., fr. tester)
TÉSTER ~e n. 1) Aparat pentru teste; probator. 2) Aparat pentru extragerea din sonde a unor probe de fluid în vederea estimării producției petroliere; probator de strate. /<fr., engl. tester
téster s. n. (tehn.) Dispozitiv de încercare, de probă ◊ „Am reținut, de asemenea, că I.D. M. S.-ul, la livrarea autoturismelor, asigură un serviciu nou – verificarea mașinilor cu tester electronic și reglarea acestora [...]” R.l. 21 V 77 p. 5. ◊ „Unitatea «Autoservice» [...] a fost dotată cu un tester electronic capabil să stabilească orice defect la motor.” R.l. 29 XI 77 p. 5. ◊ „Dispecerul de serviciu al Atelierului A.C.R. din str. S.R. ne-a răspuns că aici nu se pot face asemenea verificări și reglaje, neexistând [...] testerul electronic, analizatorul de gaze [...]” Sc. 23 VI 79 p. 5; v. și R.l. 26 IV 77 p. 5 (din engl. tester, fr. testeur; PR 1950; LTR; DEX – alt sens, DN3, DEX-S)

Tester dex online | sinonim

Tester definitie

Intrare: tester
tester
Intrare: tester
tester substantiv neutru