Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru termos

T├ëRM├ôS, termosuri, s. n. Vas de sticl─â cu pere╚Ťi dubli, arginta╚Ťi, ├«ntre care s-a f─âcut vid, pus ├«ntr-o cutie metalic─â, folosit, datorit─â ├«nsu╚Öirilor de izolator termic, pentru p─âstrarea unui lichid la temperatur─â constant─â. ÔÇô Din germ. Thermos[flasche].
T├ëRMOS, termosuri, s. n. Vas de sticl─â cu pere╚Ťi dubli, arginta╚Ťi, ├«ntre care s-a f─âcut vid, pus ├«ntr-o cutie metalic─â, folosit, datorit─â ├«nsu╚Öirilor de izolator termic, pentru p─âstrarea unui lichid la temperatur─â constant─â. ÔÇô Din germ. Thermos[flas-che].
T├ëRMOS, termosuri, s. n. Vas de sticl─â cu pere╚Ťi dubli, arginta╚Ťi, dintre care a fost scos aerul pentru a se ob╚Ťine un strat izolator; se folose╚Öte (├«n excursii, ├«n c─âl─âtorii etc.) pentru a p─âstra o b─âutur─â la temperatur─â constant─â.
t├ęrmos s. n., pl. t├ęrmosuri
term├│s s. n., pl. term├│suri
T├ëRMOS s.n. Vas special construit cu pere╚Ťi dubli, arginta╚Ťi, folosit (mai ales ├«n c─âl─âtorii) pentru p─âstrarea unui lichid la o temperatur─â constant─â. [Pl. -uri, -se. / < germ. Thermos(flasche)].
T├ëRMOS s. n. vas de sticl─â cu pere╚Ťi dubli, arginta╚Ťi ├«n interior ╚Öi proteja╚Ťi de o cutie metalic─â, pentru p─âstrarea unui lichid la o temperatur─â constant─â. (< germ. Thermos)
T├ëRMOS ~uri n. Recipient const├ónd dintr-un cilindru de sticl─â cu pere╚Ťii dubli arginta╚Ťi, introdus ├«n alt cilindru metalic, servind pentru p─âstrarea unui lichid la o temperatur─â constant─â un timp ├«ndelungat. /<germ. Thermos, fr. thermos

Termos dex online | sinonim

Termos definitie

Intrare: termos (pl. -uri)
termos pl. -uri
Intrare: termos (pl. -e)
termos pl. -e