Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru termos

TÉRMÓS, termosuri, s. n. Vas de sticlă cu pereți dubli, argintați, între care s-a făcut vid, pus într-o cutie metalică, folosit, datorită însușirilor de izolator termic, pentru păstrarea unui lichid la temperatură constantă. – Din germ. Thermos[flasche].
TÉRMOS, termosuri, s. n. Vas de sticlă cu pereți dubli, argintați, între care s-a făcut vid, pus într-o cutie metalică, folosit, datorită însușirilor de izolator termic, pentru păstrarea unui lichid la temperatură constantă. – Din germ. Thermos[flas-che].
TÉRMOS, termosuri, s. n. Vas de sticlă cu pereți dubli, argintați, dintre care a fost scos aerul pentru a se obține un strat izolator; se folosește (în excursii, în călătorii etc.) pentru a păstra o băutură la temperatură constantă.
térmos s. n., pl. térmosuri
termós s. n., pl. termósuri
TÉRMOS s.n. Vas special construit cu pereți dubli, argintați, folosit (mai ales în călătorii) pentru păstrarea unui lichid la o temperatură constantă. [Pl. -uri, -se. / < germ. Thermos(flasche)].
TÉRMOS s. n. vas de sticlă cu pereți dubli, argintați în interior și protejați de o cutie metalică, pentru păstrarea unui lichid la o temperatură constantă. (< germ. Thermos)
TÉRMOS ~uri n. Recipient constând dintr-un cilindru de sticlă cu pereții dubli argintați, introdus în alt cilindru metalic, servind pentru păstrarea unui lichid la o temperatură constantă un timp îndelungat. /<germ. Thermos, fr. thermos

Termos dex online | sinonim

Termos definitie

Intrare: termos (pl. -uri)
termos pl. -uri
Intrare: termos (pl. -e)
termos pl. -e