Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru termonuclear

TERMONUCLE├üR, -─é, termonucleari, -e, adj. (Despre energia nuclear─â) Ob╚Ťinut prin fuziunea nucleelor de atomi u╚Öori. ÔŚŐ Reac╚Ťie termonuclear─â = reac╚Ťie de fuziune a nucleelor elementelor u╚Öoare, produs─â sau amorsat─â pe cale termic─â prin realizarea unor temperaturi extraordinar de mari, fapt care face s─â se ob╚Ťin─â cantit─â╚Ťi uria╚Öe de energie greu de st─âp├ónit ╚Öi de dirijat. ÔÖŽ Care se bazeaz─â sau se refer─â la reac╚Ťia termonuclear─â. ÔŚŐ Arm─â termonuclear─â = bomb─â cu hidrogen. [Pr.: -cle-ar] ÔÇô Din fr. thermonucl├ęaire.
TERMONUCLE├üR, -─é, termonucleari, -e, adj. (Despre energia nuclear─â) Ob╚Ťinut prin fuziunea nucleelor de atomi u╚Öori. ÔŚŐ Reac╚Ťie termonuclear─â = reac╚Ťie de fuziune a nucleelor elementelor u╚Öoare, produs─â sau amorsat─â pe cale termic─â prin realizarea unor temperaturi extraordinar de mari, fapt care face s─â se ob╚Ťin─â cantit─â╚Ťi uria╚Öe de energie greu de st─âp├ónit ╚Öi de dirijat. ÔÖŽ Care se bazeaz─â sau se refer─â la reac╚Ťia termonuclear─â. Arm─â termonuclear─â = bomb─â cu hidrogen. [Pr.: -cle-ar] ÔÇô Din fr. thermonucl├ęaire.
TERMONUCLE├üR, -─é, termonucleari, -e, adj. Care se refer─â la formarea nucleelor elementelor mai grele din nucleele elementelor u╚Öoare, la temperaturi foarte ├«nalte. Reac╚Ťie termonuclear─â. ÔŚŐ Arm─â termonuclear─â = bomb─â cu hidrogen, v. bomb─â.
termonucleár (-nu-cle-ar) adj. m., pl. termonucleári; f. termonucleáră, pl. termonucleáre
termonucleár adj. m. nuclear
TERMONUCLE├üR, -─é adj. Ob╚Ťinut prin fuziunea nucleelor de atomi u╚Öori. ÔÖŽ Reac╚Ťie termonuclear─â = reac╚Ťie de fiziune a nucleelor elementelor u╚Öoare, produs─â sau amorsat─â pe cale termic─â, cu ajutorul unor temperaturi extraordinare; arm─â termonuclear─â = bomb─â cu hidrogen. [Cf. fr. thermonucl├ęaire].
TERMONUCLE├üR, -─é adj. (despre energia, reac╚Ťia nuclear─â) ob╚Ťinut prin fuziunea nucleelor de atomi u╚Öori. ÔÖŽ bomb─â (sau arm─â) ~─â = bomb─â cu hidrogen. (< fr. thermonucl├ęaire)
TERMONUCLE├üR ~─â (~i, ~e) (despre fenomene termice) Care ╚Ťine de reac╚Ťiile nucleare; provenit din reac╚Ťiile nucleare. ÔŚŐ Reac╚Ťie ~─â reac╚Ťie de fuziune a nucleelor elementelor u╚Öoare, produs─â pe cale termic─â, care elibereaz─â cantit─â╚Ťi uria╚Öe de energie. [Sil. -nu-cle-ar] /<fr. thermonucl├ęaire

Termonuclear dex online | sinonim

Termonuclear definitie

Intrare: termonuclear
termonuclear adjectiv