Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru termoficat

TERMIFICÁ vb. I v. termofica.
TERMOFIC├ü vb. I. (Folosit numai la timpurile compuse, ger., part. ╚Öi supin) Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [Var.: termific├í vb. I] ÔÇô Din term(o)- (dup─â modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMIFIC├ü, term├şfic, vb. I. Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [Var.: termofic├í vb. I] ÔÇô Din term(o)- (dup─â modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMOFICÁ vb. I v. termifica.
TERMIFIC├ü, term├şfic, vb. I. Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â, de unde este distribuit─â printr-un sistem de re╚Ťele termice.
termoficá (a ~) vb. (numai la timpuri compuse, ger., part., supin)
termific├í/termofic├í vb. 1 sg. term├şfic/term├│fic, 3 sg. ╚Öi pl. term├şfic─â/term├│fic─â; conj. prez. 3 sg. ╚Öi pl. term├şfice/term├│fice
termoficá vb. v. termifica
TERMIFIC├ü vb. I. tr. A alimenta o cl─âdire, o localitate sau un proces tehnologic cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [P.i. term├şfic, var. termofica vb. I. / < fr. thermifier].
TERMOFICÁ vb. I. v. termifica.
TERMIFIC├ü/TERMOFIC├ü vb. tr. a alimenta o cl─âdire, o localitate, un proces tehnologic cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. (< fr. thermifier, dup─â rus. termofika╚Ťiia)
TERMOFICÁ vb. elem. termifica.
A TERMIFIC├ü term├şfic tranz. (edificii, localit─â╚Ťi) A alimenta cu c─âldur─â ├«n mod centralizat (de la o termocentral─â). [Var. a termofica] /<fr. thermifier

Termoficat dex online | sinonim

Termoficat definitie

Intrare: termofica
termifica verb grupa I conjugarea I
termofica verb grupa I conjugarea I
Intrare: termoficat
termoficat participiu