Dicționare ale limbii române

2 intrări

22 definiții pentru termoficare

TERMIFICÁ vb. I v. termofica.
TERMIFICÁRE s. f. v. termoficare.
TERMOFICÁ vb. I. (Folosit numai la timpurile compuse, ger., part. și supin) Tranz. A alimenta o clădire sau o localitate cu căldură produsă într-o instalație specială și distribuită printr-o rețea de conducte. [Var.: termificá vb. I] – Din term(o)- (după modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMOFICÁRE, termoficări, s. f. Sistem de alimentare centralizată cu căldură a unor instalații, clădiri industriale sau locuințe printr-o rețea de distribuție specială de la un centru în care se produc concomitent energia electrică și căldură. [Var.: termifîcáre s. f.] – V. termofica.
TERMIFICÁ, termífic, vb. I. Tranz. A alimenta o clădire sau o localitate cu căldură produsă într-o instalație specială și distribuită printr-o rețea de conducte. [Var.: termoficá vb. I] – Din term(o)- (după modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMIFICÁRE, termificări, s. f. Sistem de alimentare centralizată cu căldură a unor clădiri, întreprinderi industriale sau a unui oraș printr-o rețea de distribuție specială de la un centru în care se produc concomitent energia electrică și cea termică. [Var.: termoficáre s. f.] – V. termifica.
TERMOFICÁ vb. I v. termifica.
TERMOFICÁRE s. f. v. termificare.
TERMIFICÁ, termífic, vb. I. Tranz. A alimenta o clădire sau o localitate cu căldură produsă într-o instalație specială, de unde este distribuită printr-un sistem de rețele termice.
TERMIFICÁRE s. f. Acțiunea de a termifica.
termoficá (a ~) vb. (numai la timpuri compuse, ger., part., supin)
termoficáre s. f., g.-d., art. termoficắrii; pl. termoficắri
termificá/termoficá vb. 1 sg. termífic/termófic, 3 sg. și pl. termífică/termófică; conj. prez. 3 sg. și pl. termífice/termófice
termificáre/termoficáre s. f., g.-d. art. termificării/termoficării; pl. termificări/termoficări
termoficá vb. v. termifica
TERMIFICÁ vb. I. tr. A alimenta o clădire, o localitate sau un proces tehnologic cu căldură produsă într-o instalație specială și distribuită printr-o rețea de conducte. [P.i. termífic, var. termofica vb. I. / < fr. thermifier].
TERMIFICÁRE s.f. Acțiunea de a termifica și rezultatul ei. [Var. termoficare s.f. / < termifica].
TERMOFICÁ vb. I. v. termifica.
TERMOFICÁRE s.f. v. termificare.
TERMIFICÁ/TERMOFICÁ vb. tr. a alimenta o clădire, o localitate, un proces tehnologic cu căldură produsă într-o instalație specială și distribuită printr-o rețea de conducte. (< fr. thermifier, după rus. termofikațiia)
TERMOFICÁ vb. elem. termifica.
A TERMIFICÁ termífic tranz. (edificii, localități) A alimenta cu căldură în mod centralizat (de la o termocentrală). [Var. a termofica] /<fr. thermifier

termoficare definitie

termoficare dex

Intrare: termofica
termifica verb grupa I conjugarea I
termofica verb grupa I conjugarea I
Intrare: termificare
termoficare
termificare substantiv feminin