Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru termoelectric

TERMOEL├ëCTRIC, -─é, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ÔŚŐ Central─â termoelectric─â = central─â electric─â ├«n care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. ÔÇô Din fr. thermo├ęlectrique.
TERMOEL├ëCTRIC, -─é, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ÔŚŐ Central─â termoelectric─â = central─â electric─â ├«n care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. ÔÇô Din fr. thermo-├ęlectrique.
TERMOEL├ëCTRIC, -─é, termoelectrici, -e, adj. Care se refer─â la termoelectricitate, de termoelectricitate. ÔŚŐ Central─â termoelectric─â = central─â generatoare de energie electric─â, prin folosirea energiei chimice a c─ârbunilor, a produselor petroliere sau a altor combustibili. Datorit─â muncii av├«ntate a constructorilor, vor intra ├«n cur├«nd ├«n func╚Ťiune ├«nc─â dou─â centrale termoelectrice. SC├ÄNTEIA, 1954, nr. 2860.
termoel├ęctric adj. m., pl. termoel├ęctrici; f. termoel├ęctric─â, pl. termoel├ęctrice
termo├ęlectric adj. m. (sil. -mo-e-) electric
TERMOEL├ëCTRIC, -─é adj. Referitor la termoelectricitate. ÔÖŽ Central─â termoelectric─â = termocentral─â. [Pron. -mo-e-. / cf. fr. thermo-├ęlectrique].
TERMOEL├ëCTRIC, -─é adj. referitor la termoelectricitate. ÔÖŽ central─â ~─â = termocentral─â. (< fr. thermo-├ęlectrique)
TERMOEL├ëCTRIC ~c─â (~ci, ~ce) Care ╚Ťine de termoelectricitate; propriu termoelectricit─â╚Ťii. ÔŚŐ Central─â ~c─â uzin─â electric─â care func╚Ťioneaz─â pe baza energiei termice a c─ârbunelui sau a altor carburan╚Ťi. [Sil. -mo-e-lec-tric] /<fr. thermo├ęlectrique

Termoelectric dex online | sinonim

Termoelectric definitie

Intrare: termoelectric
termoelectric adjectiv
  • silabisire: -mo-e-