Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru termoelectric

TERMOELÉCTRIC, -Ă, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ◊ Centrală termoelectrică = centrală electrică în care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. – Din fr. thermoélectrique.
TERMOELÉCTRIC, -Ă, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ◊ Centrală termoelectrică = centrală electrică în care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. – Din fr. thermo-électrique.
TERMOELÉCTRIC, -Ă, termoelectrici, -e, adj. Care se referă la termoelectricitate, de termoelectricitate. ◊ Centrală termoelectrică = centrală generatoare de energie electrică, prin folosirea energiei chimice a cărbunilor, a produselor petroliere sau a altor combustibili. Datorită muncii avîntate a constructorilor, vor intra în curînd în funcțiune încă două centrale termoelectrice. SCÎNTEIA, 1954, nr. 2860.
termoeléctric adj. m., pl. termoeléctrici; f. termoeléctrică, pl. termoeléctrice
termoélectric adj. m. (sil. -mo-e-) electric
TERMOELÉCTRIC, -Ă adj. Referitor la termoelectricitate. ♦ Centrală termoelectrică = termocentrală. [Pron. -mo-e-. / cf. fr. thermo-électrique].
TERMOELÉCTRIC, -Ă adj. referitor la termoelectricitate. ♦ centrală ~ă = termocentrală. (< fr. thermo-électrique)
TERMOELÉCTRIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de termoelectricitate; propriu termoelectricității. ◊ Centrală ~că uzină electrică care funcționează pe baza energiei termice a cărbunelui sau a altor carburanți. [Sil. -mo-e-lec-tric] /<fr. thermoélectrique

termoelectric definitie

termoelectric dex

Intrare: termoelectric
termoelectric adjectiv
  • silabisire: -mo-e-