Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

22 defini╚Ťii pentru termificare

TERMIFICÁ vb. I v. termofica.
TERMIFICÁRE s. f. v. termoficare.
TERMOFIC├ü vb. I. (Folosit numai la timpurile compuse, ger., part. ╚Öi supin) Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [Var.: termific├í vb. I] ÔÇô Din term(o)- (dup─â modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMOFIC├üRE, termofic─âri, s. f. Sistem de alimentare centralizat─â cu c─âldur─â a unor instala╚Ťii, cl─âdiri industriale sau locuin╚Ťe printr-o re╚Ťea de distribu╚Ťie special─â de la un centru ├«n care se produc concomitent energia electric─â ╚Öi c─âldur─â. [Var.: termif├«c├íre s. f.] ÔÇô V. termofica.
TERMIFIC├ü, term├şfic, vb. I. Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [Var.: termofic├í vb. I] ÔÇô Din term(o)- (dup─â modelul unor cuvinte ca electrifica, radiofica).
TERMIFIC├üRE, termific─âri, s. f. Sistem de alimentare centralizat─â cu c─âldur─â a unor cl─âdiri, ├«ntreprinderi industriale sau a unui ora╚Ö printr-o re╚Ťea de distribu╚Ťie special─â de la un centru ├«n care se produc concomitent energia electric─â ╚Öi cea termic─â. [Var.: termofic├íre s. f.] ÔÇô V. termifica.
TERMOFICÁ vb. I v. termifica.
TERMOFICÁRE s. f. v. termificare.
TERMIFIC├ü, term├şfic, vb. I. Tranz. A alimenta o cl─âdire sau o localitate cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â, de unde este distribuit─â printr-un sistem de re╚Ťele termice.
TERMIFIC├üRE s. f. Ac╚Ťiunea de a termifica.
termoficá (a ~) vb. (numai la timpuri compuse, ger., part., supin)
termoficáre s. f., g.-d., art. termoficắrii; pl. termoficắri
termific├í/termofic├í vb. 1 sg. term├şfic/term├│fic, 3 sg. ╚Öi pl. term├şfic─â/term├│fic─â; conj. prez. 3 sg. ╚Öi pl. term├şfice/term├│fice
termificáre/termoficáre s. f., g.-d. art. termificării/termoficării; pl. termificări/termoficări
termoficá vb. v. termifica
TERMIFIC├ü vb. I. tr. A alimenta o cl─âdire, o localitate sau un proces tehnologic cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. [P.i. term├şfic, var. termofica vb. I. / < fr. thermifier].
TERMIFIC├üRE s.f. Ac╚Ťiunea de a termifica ╚Öi rezultatul ei. [Var. termoficare s.f. / < termifica].
TERMOFICÁ vb. I. v. termifica.
TERMOFICÁRE s.f. v. termificare.
TERMIFIC├ü/TERMOFIC├ü vb. tr. a alimenta o cl─âdire, o localitate, un proces tehnologic cu c─âldur─â produs─â ├«ntr-o instala╚Ťie special─â ╚Öi distribuit─â printr-o re╚Ťea de conducte. (< fr. thermifier, dup─â rus. termofika╚Ťiia)
TERMOFICÁ vb. elem. termifica.
A TERMIFIC├ü term├şfic tranz. (edificii, localit─â╚Ťi) A alimenta cu c─âldur─â ├«n mod centralizat (de la o termocentral─â). [Var. a termofica] /<fr. thermifier

Termificare dex online | sinonim

Termificare definitie

Intrare: termofica
termifica verb grupa I conjugarea I
termofica verb grupa I conjugarea I
Intrare: termificare
termoficare
termificare substantiv feminin