Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru terestru

TER├ëSTRU, -─é, tere╚Ötri, -stre, adj. Care apar╚Ťine P─âm├óntului, privitor la P─âm├ónt, de (pe) P─âm├ónt; p─âm├óntesc. ÔÇô Din fr. terrestre.
TER├ëSTRU, -─é, tere╚Ötri, -stre, adj. Care apar╚Ťine P─âm├óntului, privitor la P─âm├ónt, de (pe) P─âm├ónt; p─âm├óntesc. ÔÇô Din fr. terrestre.
TER├ëSTRU, -─é, tere╚Ötri, -stre, adj. Care se refer─â la planeta noastr─â; de p─âm├«nt sau de pe p─âm├«nt, al p─âm├«ntului; p─âm├«ntesc. Glob terestru. Ôľş Numai c├«rdurile de p─âs─âri, pic├«nd deodat─â din cer, pot s─â acopere at├«t de repede ╚Öi de total o suprafa╚Ť─â terestr─â, f─âc├«nd-o de nerecunoscut. BOGZA, C. O. 158. ÔÖŽ De natur─â material─â. Unii preg─âtindu-se s─â cucereasc─â situa╚Ťii politice, al╚Ťii avere, al╚Ťii mai ╚Ötiu eu ce satisfac╚Ťii terestre. C. PETRESCU, C. V. 22. ÔŚŐ Magnetism terestru v. magnetism.
ter├ęstru adj. m., pl. ter├ę╚Ötri; f. ter├ęstr─â, pl. ter├ęstre
ter├ęstru adj. m., pl. ter├ę╚Ötri; f. sg. ter├ęstr─â, pl. ter├ęstre
TERÉSTRU adj. v. pământesc.
Terestru Ôëá extraterestru
TERÉSTRU, -Ă adj. Referitor la Pământ, de (pe) Pământ; pământesc. [Cf. fr. terrestre, lat. terrestris].
TER├ëSTRU, -─é adj. referitor la P─âm├ónt, de (pe) P─âm├ónt; p─âm├óntesc. ÔŚŐ de natur─â material─â. (< fr. terrestre, lat. terrestris)
TER├ëSTRU ~ str─â (~ ╚Ötri, ~ stre) 1) Care ╚Ťine de p─âm├ónt; propriu p─âm├óntului; p─âm├óntesc. 2) Care tr─âie╚Öte pe p─âm├ónt; de pe p─âm├ónt. 3) Care se realizeaz─â pe p─âm├ónt. Transport ~. [Sil. -res-tru] /<fr. terrestre, lat. terrestris
terestru a. pământesc.
*ter├ęstru, -─â adj. (lat. terrestris, d. terra, p─âm├«nt). Al planete─ş noastre: globu terestru. De uscat, de pe uscat: planete terestre, armata terestr─â. Fig. De pe acest p─âm├«nt, din aceast─â lume: g├«ndir─ş terestre.
TERESTRU adj. p─âm├«ntesc, (livr.) teluric, (rar) terian. (Via╚Ťa ~.)
OBIECTIV PENTRU TRAGERILE TERESTRE ╚Ťint─â punctual─â, liniar─â sau zonal─â asupra c─âreia urmeaz─â a se executa tragerea cu armamentul de la bord sau a se lansa bombele.

Terestru dex online | sinonim

Terestru definitie

Intrare: terestru
terestru adjectiv