Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru telex

TÉLEX, telexuri, s. n. Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator, care folosește prin comutare același circuit de transmisie. ♦ Serviciu de dactilografiere la distanță cu ajutorul teleimprimatorului. – Din fr. télex.
TÉLEX, telexuri, s. n. Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator, care folosește prin comutare același circuit de transmisiune. ♦ Serviciu de dactilografiere la distanță cu ajutorul teleimprimatorului. – Din fr. télex.
télex s. n., pl. télexuri
télex s. n., pl. télexuri
TÉLEX s.n. Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator. ♦ Serviciu care asigură o astfel de transmitere. [< fr. télex].
TÉLEX s. n. sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator care folosește, prin comutare, același circuit de transmisie. (< fr. télex)
TÉLEX ~uri n. 1) Sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator, care folosește prin comutare același circuit de transmisie. 2) Serviciu tehnic care asigură o astfel de transmisie. /<fr. teléx
télex s. n. (comunic.) Serviciu de dactilografiere la distanță cu ajutorul teleimprimatorului ◊ „Telex comercial.” I.B. 11 IV 74 p. 1. ◊ „Spre deosebire de convorbirea telefonică, după cum bine vă este cunoscut, telexul are avantajul că oferă un document scris, înlăturând astfel posibilitatea eventualelor greșeli.” R.l. 8 II 75 p. 3. ◊ „Nu, spune un fost funcționar la telex [...]” R.l. 14 XII 78 p. 2; v. și telematică, terminal, telefax, Transpac (din fr. télex; PR 1958, BD 1968; A. Beyrer în SCL 5/76 p. 538; LTR; DEX, DN3)

Telex dex online | sinonim

Telex definitie

Intrare: telex
telex substantiv neutru