Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru telescopic

TELESC├ôPIC, -─é, telescopici, -ce, adj. 1. Care apar╚Ťine telescopului, privitor la telescop; care se face sau se vede cu ajutorul telescopului, bazat pe utilizarea telescopului. 2. (Despre tuburi) Care p─âtrunde ├«n golul altui tub, f─âr─â joc prea mare; (despre mecanisme) alc─âtuit din tuburi glisante care permit alungirea ori scurtarea. ÔÇô Din fr. t├ęl├ęscopique.
TELESC├ôPIC, -─é, telescopici, -ce, adj. 1. Care apar╚Ťine telescopului, privitor la telescop; care se face sau se vede cu ajutorul telescopului, bazat pe utilizarea telescopului. 2. (Despre tuburi) Care p─âtrunde ├«n golul altui tub, f─âr─â joc prea mare; (despre mecanisme) alc─âtuit din tuburi glisante care permit alungirea ori scurtarea. ÔÇô Din fr. t├ęlescopique.
TELESC├ôPIC, -─é, telescopici, -e, adj. Care se refer─â la telescop, care prive╚Öte telescopul; care se face sau se vede cu ajutorul telescopului. Lentil─â telescopic─â. Observa╚Ťii telescopice.
!telesc├│pic (-les-co-/-le-sco-) adj. m., pl. telesc├│pici; f. telesc├│pic─â, pl. telesc├│pice
telesc├│pic adj. m. (sil. mf. -sco-), pl. telesc├│pici; f. sg. telesc├│pic─â, pl. telesc├│pice
TELESC├ôPIC, -─é adj. 1. Referitor la telescop. 2. (Despre tuburi) Care poate p─âtrunde unul ├«n golul celuilalt. [Cf. fr. t├ęlescopique, germ. teleskopisch].
TELESC├ôPIC, -─é adj. 1. referitor la telescop. 2. (despre tuburi) care se poate lungi sau scurta, intr├ónd unul ├«n golul celuilalt. (< fr. t├ęlescopique)
TELESC├ôPIC ~c─â (~ci, ~ce) 1) Care ╚Ťine de telescop; propriu telescopului. 2) Care este realizat cu telescopul. Observa╚Ťii ~ce. 3) tehn. (despre tuburi) Care poate p─âtrunde unul ├«n golul celuilalt, pentru a putea fi alungit sau scurtat. 4) Care este alc─âtuit din astfel de tuburi. Anten─â ~c─â. [Sil. -le-sco-] /<fr. t├ęl├ęscopique
telescopic a. 1. care se face cu telescopul: observa╚Ťiuni telescopice; 2. ce nu se poate vedea dec├ót cu telescopul: planete telescopice.
*telesc├│pic, -─â adj. (d. telescop). Relativ la telescop. F─âcut pin telescop: observa╚Ťiun─ş telescopice. Care nu se vede de c├«t cu telescopu: plantele telescopice.

Telescopic dex online | sinonim

Telescopic definitie

Intrare: telescopic
telescopic adjectiv
  • silabisire: -sco-