Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru telefonic

TELEF├ôNIC, -─é, telefonici, -ce, adj. Care apar╚Ťine telefonului sau telefoniei, privitor la telefon sau la telef├ónie; (despre o convorbire) care se face prin telefon. ÔŚŐ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este ├«n╚Ötiin╚Ťat c─â la o anumit─â or─â va fi chemat la telefon (de obicei la o central─â telefonic─â) pentru o convorbire interurban─â. ÔÇô Din fr. t├ęl├ęphonique.
TELEF├ôNIC, -─é, telefonici, -ce, adj. Care apar╚Ťine telefonului sau telefoniei, privitor la telefon sau la telefonie; (despre o convorbire) care se face prin telefon. ÔŚŐ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este ├«n╚Ötiin╚Ťat c─â la o anumit─â or─â va fi chemat la telefon (de obicei la o central─â telefonic─â) pentru o convorbire interurban─â. ÔÇô Din fr. t├ęl├ęphonique.
TELEF├ôNIC, -─é, telefonici, -e, adj. Care se refer─â la telefon, de telefon; (despre o convorbire) care se face prin telefon. Fiecare nou sosit aducea c├«te o veste... c─â multe jude╚Ťe s├«nt complet izolate fiindc─â ╚Ť─âranii au t─âiat firele telegrafice ╚Öi telefonice. REBREANU, R. II 77. ÔŚŐ (Adverbial) Cerea telefonic pentru a doua zi dou─âzeci de solda╚Ťi. DUMITRIU, B. F. 12. S├«nt ╚Ťinut la curent telefonic din dou─â ├«n dou─â ceasuri. VORNIC, P. 111. ÔŚŐ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este ├«n╚Ötiin╚Ťat c─â la o anumit─â or─â va fi chemat la telefon pentru o convorbire interurban─â.
telef├│nic adj. m., pl. telef├│nici; f. telef├│nic─â, pl. telef├│nice
telef├│nic adj. m., pl. telef├│nici; f. sg. telef├│nic─â, pl. telef├│nice
TELEF├ôNIC, -─é adj. Referitor la telefon; transmis prin telefon. [< fr. t├ęl├ęphonique].
TELEF├ôNIC ~c─â (~ci, ~ce) 1) Care ╚Ťine de telefonie; propriu telefoniei. 2) Care se transmite prin telefon. Mesaj ~. ÔŚŐ Aviz ~ ├«n╚Ötiin╚Ťare prin care cineva este anun╚Ťat c─â, la o anumit─â or─â, va fi chemat la telefon (la o central─â) pentru o convorbire interurban─â. /<fr. t├ęl├ęphonique
telefonic a. ce ╚Ťine de telefon: linie telefonic─â.
*telef├│nic, -─â adj. (d. telefon). Relativ la telefon. Transmis pin telefon: ╚Ötir─ş telefonice. Adv. Pin telefon.

Telefonic dex online | sinonim

Telefonic definitie

Intrare: telefonic
telefonic adjectiv