Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru telefonic

TELEFÓNIC, -Ă, telefonici, -ce, adj. Care aparține telefonului sau telefoniei, privitor la telefon sau la telefânie; (despre o convorbire) care se face prin telefon. ◊ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este înștiințat că la o anumită oră va fi chemat la telefon (de obicei la o centrală telefonică) pentru o convorbire interurbană. – Din fr. téléphonique.
TELEFÓNIC, -Ă, telefonici, -ce, adj. Care aparține telefonului sau telefoniei, privitor la telefon sau la telefonie; (despre o convorbire) care se face prin telefon. ◊ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este înștiințat că la o anumită oră va fi chemat la telefon (de obicei la o centrală telefonică) pentru o convorbire interurbană. – Din fr. téléphonique.
TELEFÓNIC, -Ă, telefonici, -e, adj. Care se referă la telefon, de telefon; (despre o convorbire) care se face prin telefon. Fiecare nou sosit aducea cîte o veste... că multe județe sînt complet izolate fiindcă țăranii au tăiat firele telegrafice și telefonice. REBREANU, R. II 77. ◊ (Adverbial) Cerea telefonic pentru a doua zi douăzeci de soldați. DUMITRIU, B. F. 12. Sînt ținut la curent telefonic din două în două ceasuri. VORNIC, P. 111. ◊ Aviz telefonic = aviz prin care cineva este înștiințat că la o anumită oră va fi chemat la telefon pentru o convorbire interurbană.
telefónic adj. m., pl. telefónici; f. telefónică, pl. telefónice
telefónic adj. m., pl. telefónici; f. sg. telefónică, pl. telefónice
TELEFÓNIC, -Ă adj. Referitor la telefon; transmis prin telefon. [< fr. téléphonique].
TELEFÓNIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de telefonie; propriu telefoniei. 2) Care se transmite prin telefon. Mesaj ~.Aviz ~ înștiințare prin care cineva este anunțat că, la o anumită oră, va fi chemat la telefon (la o centrală) pentru o convorbire interurbană. /<fr. téléphonique
telefonic a. ce ține de telefon: linie telefonică.
*telefónic, -ă adj. (d. telefon). Relativ la telefon. Transmis pin telefon: știrĭ telefonice. Adv. Pin telefon.

Telefonic dex online | sinonim

Telefonic definitie

Intrare: telefonic
telefonic adjectiv