Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru taximetru

TAXIM├ëTRU, taximetre, s. n. Automobil care efectueaz─â, contra plat─â, transporturi de persoane sau de m─ârfuri, ├«n general ├«n interiorul ora╚Öelor, fiind prev─âzut cu un aparat pentru ├«nregistrarea costului transportului ├«n func╚Ťie de distan╚Ťa parcurs─â; taxi. ÔÇô Din fr. taximetre.
TAXIM├ëTRU, taximetre, s. n. Automobil care efectueaz─â, contra plat─â, transporturi de persoane sau de m─ârfuri, ├«n general ├«n interiorul ora╚Öelor, de obicei prev─âzut cu un aparat pentru ├«nregistrarea distan╚Ťei parcurse ╚Öi a timpului, ├«n vederea fix─ârii sumei de plat─â; taxi. ÔÇô Din fr. taxim├Ętre.
TAXIM├ëTRU, taximetre, s. n. Automobil de pia╚Ť─â (prev─âzut de obicei cu un aparat pentru ├«nregistrarea sumei de plat─â, ├«n raport cu distan╚Ťa parcurs─â). ├Ä╚Öi culese pachetele de pe banc─â, ie╚Öi din gr─âdin─â ╚Öi c─âut─â sta╚Ťia de taximetre. C. PETRESCU, A. 329.
TAXIM├ëTRU, taximetre, s. n. Automobil de pia╚Ť─â prev─âzut de obicei cu un aparat pentru ├«nregistrarea sumei de plat─â (├«n raport cu distan╚Ťa parcurs─â). ÔÇô Fr. taxim├Ętre (<gr.).
taxim├ętru (-me-tru) s. n., art. taxim├ętrul; pl. taxim├ętre
taxim├ętru s. n. (sil. -tru), art. taxim├ętrul; pl. taxim├ętre
TAXIMÉTRU s. taxi.
TAXIM├ëTRU s.n. 1. Aparat de ├«nregistrare a taxei pentru cursele unui automobil care se ├«nchiriaz─â cu ora sau pentru o anumit─â distan╚Ť─â. 2. Automobil prev─âzut cu un aparat care indic─â pre╚Ťul unei curse, potrivit ├«nregistr─ârii distan╚Ťei parcurse; taxi. [< fr. taxim├Ętre].
TAXIM├ëTRU s. n. 1. aparat de ├«nregistrare a taxei pentru cursele unui autovehicul care se ├«nchiriaz─â cu ora sau pentru o anumit─â distan╚Ť─â. 2. autovehicul cu un astfel de aparat; taxi2. (< fr. taxim├Ętre)
TAXIM├ëTRU ~e n. 1) Aparat pentru ├«nregistrarea sumei de plat─â, potrivit distan╚Ťei parcurse ├«ntr-un taxi. 2) Automobil confortabil, prev─âzut cu un contor care indic─â taxa, folosit pentru transportul de pasageri; taxi. [Sil. -me-tru] /<fr. taximetre
taximetru n. m─âsur─âtor la o tr─âsur─â de distan╚Ť─â parcurs─â sau de timpul c├ót clientul o ocup─â.
TAXIMETRU s. taxi.
TAXI- ÔÇ×ordine, aranjare, clasificareÔÇŁ. ÔŚŐ gr. taxis ÔÇ×ordine, rang, aranjareÔÇŁ > fr. taxi-, germ. id., engl. id. > rom. taxi-. Ôľí ~dermie (v. -dermie), s. f., arta ├«mp─âierii animalelor; ~logie (v. -logie1), s. f., taxologie*; ~metru (v. -metru1), s. n., aparat de ├«nregistrare a taxei pentru automobile; ~nomie (v. -nomie), s. f., taxonomie* (1); ~terie (v. -terie), s. f., anomalie cu pu╚Ťine abateri de la forma normal─â a vegetalelor.

Taximetru dex online | sinonim

Taximetru definitie

Intrare: taximetru
taximetru substantiv neutru
  • silabisire: -tru