Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru taxat

TAX├ü, taxez, vb. I. Tranz. 1. A supune unei taxe, unei impuneri; a fixa o sum─â determinat─â (ca tax─â, impozit, pre╚Ť). 2. A califica pe cineva drept..., a acuza de... ÔÇô Din fr. taxer, lat. taxare.
TAX├ü, taxez, vb. I. Tranz. 1. A supune unei taxe, unei impuneri; a fixa o sum─â determinat─â (ca tax─â, impozit, pre╚Ť). 2. A califica pe cineva drept..., a acuza de... ÔÇô Din fr. taxer, lat. taxare.
TAX├ü, taxez, vb. I. Tranz. 1. A supune unei taxe, a fixa o tax─â, un pre╚Ť, un impozit. 2. Fig. A considera, a califica pe cineva drept...
TAX├ü, taxez, vb. I. Tranz. 1. A supune unei taxe; a fixa o tax─â, un impozit, un pre╚Ť. 2. Fig. A considera, a califica pe cineva drept... ÔÇô Fr. taxer (lat. lit. taxare).
taxá (a ~) vb., ind. prez. 3 taxeáză
tax├í vb., ind. prez. 1 sg. tax├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. taxe├íz─â
TAXÁ vb. v. califica, considera, face, numi, socoti.
TAX├ü vb. I. tr. 1. A fixa, a stabili o tax─â, un pre╚Ť; a supune unei taxe. 2. (Fig.) A considera, a socoti, a califica. [< fr. taxer, cf. lat. taxare].
TAX├ü vb. tr. 1. a supune unei taxe; a stabili o tax─â, un pre╚Ť. 2. (fig.) a considera, a socoti, a califica. (< fr. taxer, lat. taxare)
A TAX├ü ~├ęz tranz. 1) A supune unei taxe. 2) fig. (persoane) A desemna printr-un calificativ (de obicei depreciativ); a numi; a face; a eticheta; a considera; a califica. ~ drept r─âuf─âc─âtor. /<fr. taxer
tax├á v. 1. a regula pre╚Ťul m─ârfurilor: a taxa o scrisoare; 2. a stabili o dare extraordinar─â; 3. fig. a acuza: lÔÇÖa taxat de ├«n╚Öel─âtor.
*tax├ęz v. tr. (fr. taxer, d. lat. taxare, a atinge des, a taxa, care vine d. *taxum, tactum, t├íngere, a atinge). Apreciez (la vam─â) ce fel de marf─â e: a fost taxat─â ca marf─â de lux. Supun taxe─ş: a taxa ob─şectele de lux, o scrisoare nepl─âtit─â. Fig. Acuz, consider: l-a taxat de (ca, drept) ╚Öarlatan, de prost.
taxa vb. v. CALIFICA. CONSIDERA. FACE. NUMI. SOCOTI.

Taxat dex online | sinonim

Taxat definitie

Intrare: taxa
taxa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: taxat
taxat participiu