11 definiții pentru tartric
TÁRTRIC adj. (În sintagma) Acid tartric = acid organic cristalizat, cu gust acru, solubil în apă, care se găsește în fructe, mai ales în mustul de struguri, și care se folosește în industria alimentară, în vopsitoria textilă, în medicină etc.; sare de lămâie. – Din
fr. tartrique. TÁRTRIC adj. (În sintagma) Acid tartric = acid organic cristalizat, cu gust acru, solubil în apă, care se găsește în fructe, mai ales în mustul de struguri, și care se întrebuințează în industria alimentară, în vopsitoria textilă, în medicină etc.; sare de lămâie. – Din
fr. tartrique. TÁRTRIC adj. m. (În
expr.) Acid tartric = acid organic cristalizat, care se găsește în fructe, mai ales în mustul de struguri, și se întrebuințează în industria alimentară (la fabricarea bomboanelor și a limonadelor), în medicină etc.
TÁRTRIC adj. m. (În
expr.) Acid tartric = acid organic cristalizat, care se găsește în fructe, mai ales în mustul de struguri, și care se întrebuințează în industria alimentară, în medicină etc. –
Fr. tartrique. tártric adj. m.,
pl. tártrici
tártric adj. m., pl. tártrici TÁRTRIC adj.m. Acid tartric = acid organic cristalizat, solubil în apă, care se extrage din tartrul de vin. [< fr. tartrique].
TÁRTRIC adj. acid ~ = acid organic cristalizat, solubil în apă, din tartrul de vin, folosit în industria alimentară și textilă, în medicină etc. (< fr. tartrique)
TÁRTRIC adj.: Acid ~ substanță organică cristalizată, solubilă în apă, având diferite întrebuințări (în industria alimentară, textilă și în medicină). [Sil. tar-tric] /<fr. tartrique tartric a. se zice de un acid extras din tartrul de vin.
*tártric, -ă adj. (d. tartru). Chim. Acid tartric, extras din drojdia de vin. Se cristalizează în prizme marĭ, solubile în apă și se topește la 135°.
Tartric dex online | sinonim
Tartric definitie