Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru tarsioidee

TARSIOIDÉE, tarsioidee, s. f. (La pl.) Subordin de mamifere arboricole, nocturne, insectivore, de mărimea unor șobolani, cu ochii foarte mari, cu picioarele din spate foarte lungi din cauza alungirii tarsului și cu degetele terminate cu ventuze (Tarsioidea); (și la sg.) mamifer care face parte din acest subordin. [Pr.: -si-o-i-] – Din lat. Tarsioidea denumirea științifică a subordinului. Cf. fr. tarsier.
TARSIOIDÉE, tarsioidee, s. f. (La pl.) Subordin de mamifere arboricole, nocturne, insectivore, de mărimea unor șobolani, cu ochii foarte mari, cu picioarele din spate foarte lungi din cauza alungirii tarsului și cu degetele terminate cu ventuze (Tarsioidea); (și la sg.) mamifer care face parte din acest subordin. [Pr.: -si-o-i-] – Din lat. Tarsioidea (numele științific al subordinului). Cf. fr. tarsier.
tarsioidée (-si-o-i-) s. f., art. tarsioidéea, g.-d. art. tarsioidéei; pl. tarsioidée
tarsioidée s. f. (sil. -si-o-), pl. tarsioidée
TARSIOIDÉE s. n. pl. subordin de mamifere primate arboricole, nocturne, insectivore, de mărimea unor șobolani, cu ochii foarte mari, cu picioarele dinapoi lungi datorită alungirii tarsului și cu degetele terminate cu ventuze. (< lat. tarsioideae)

Tarsioidee dex online | sinonim

Tarsioidee definitie

Intrare: tarsioidee
tarsioidee substantiv feminin
  • silabisire: -si-o-