Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru tangen╚Ťial

TANGEN╚ÜI├üL, -─é, tangen╚Ťiali, -e, adj. Privitor la tangent─â; care este asem─ân─âtor cu o tangent─â. ÔŚŐ Fig. (Adesea adverbial) Atins ├«n treac─ât; p. ext. indirect, printre altele. [Pr.: -i-al] ÔÇô Din fr. tangentiel.
TANGEN╚ÜI├üL, -─é, tangen╚Ťiali, -e, adj. Privitor la tangent─â; care este asem─ân─âtor cu o tangent─â. ÔÖŽ Fig. (Adesea adverbial) Atins ├«n treac─ât; p. ext. indirect, printre altele. [Pr.: -╚Ťi-al] ÔÇô Din fr. tangentiel.
TANGEN╚ÜI├üL, -─é, tangen╚Ťiali, -e, adj. Care se refer─â la tangent─â; care este asem─ân─âtor cu o tangent─â. ÔÖŽ Fig. ├Än treac─ât, printre altele; indirect.
tangen╚Ťi├íl (-╚Ťi-al) adj. m., pl. tangen╚Ťi├íli; f. tangen╚Ťi├íl─â, pl. tangen╚Ťi├íle
tangen╚Ťi├íl adj. m. (sil. -╚Ťi-al), pl. tangen╚Ťi├íli; f. sg. tangen╚Ťi├íl─â, pl. tangen╚Ťi├íle
TANGENȚIÁL adv. v. razant.
TANGEN╚ÜI├üL, -─é adj. Referitor la tangent─â; care este tangent. ÔÖŽ (Fig.; ╚Öi adv.) ├Än treac─ât, printre altele. [Cf. fr. tangentiel].
TANGEN╚ÜI├üL, -─é adj. 1. care este tangent; referitor la tangen╚Ť─â. ÔÖŽ accelera╚Ťie ~─â = proiec╚Ťie a accelera╚Ťiei pe o tangent─â la traiectorie; for╚Ť─â ~─â = for╚Ť─â dirijat─â pe tangenta la o curb─â. 2. (fig.; ╚Öi adv.) ├«n treac─ât, printre altele. (< fr. tangentiel)
TANGEN╚ÜI├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care este caracteristic pentru tangente; de tangent─â. 2) ╚Öi adverbial fig. Care se produce absolut ├«nt├ómpl─âtor, f─âr─â o preg─âtire prealabil─â special─â; ├«n treac─ât. [Sil. -╚Ťi-al] /<fr. tangentiel
*tangen╚Ťi├íl, -─â adj. (d. tangent). Relativ la tangent─â.
TANGENȚIAL adv. ras, razant. (Zboară ~ cu pămîntul.)

Tangen╚Ťial dex online | sinonim

Tangen╚Ťial definitie

Intrare: tangen╚Ťial
tangen╚Ťial adjectiv
  • silabisire: -╚Ťi-al