Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru talonetă

TALONET s. n. v. talonetă.
TALONÉTĂ, talonete, s. f. Bucată de carton fixată în dreptul călcâiului la un obiect de încălțăminte, pentru a asigura rezistența îmbinării. ♦ Branț. ♦ Bucată de stofă, cusută la manșetă sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc, [Var.: talonét s. n.] – Din fr. talonnette.
TALONÉT s. n. v. talonetă.
TALONÉTĂ, talonete, s. f. Bucată de carton fixată în dreptul călcâiului la un obiect de încălțăminte, pentru a asigura rezistența îmbinării. ♦ Branț. ♦ Bucată de stofă, cusută la manșetă sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [Var.: talonét s. n.] – Din fr. talonnette.
talonétă s. f., g.-d. art. talonétei; pl. talonéte
talonétă s. f., pl. talonéte
TALONÉTĂ s.f. 1. Bucată de piele, de carton sau de plută, care se aplică în interiorul încălțămintei, peste talpa propriu-zisă; branț. 2. Bucată de stofă, cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [< fr. talonnette].
TALONÉTĂ s. f. 1. bucată de piele, de carton sau de plută, în interiorul încălțămintei, peste talpa propriu-zisă; branț. 2. bucată de stofă cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. (< fr. talonnette)
TALONÉTĂ ~e f. 1) Bucată de carton sau de alt material, care se aplică în interiorul încălțămintei în dreptul călcâiului. 2) Bucată de stofă cusută la manșetă sau la marginea de jos a pantalonilor (pentru a preîntâmpina uzura). /<fr. talonnette

Talonetă dex online | sinonim

Talonetă definitie

Intrare: talonetă
talonet
talonetă substantiv feminin