Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru talonet

TALONET s. n. v. talonet─â.
TALON├ëT─é, talonete, s. f. Bucat─â de carton fixat─â ├«n dreptul c─âlc├óiului la un obiect de ├«nc─âl╚Ť─âminte, pentru a asigura rezisten╚Ťa ├«mbin─ârii. ÔÖŽ Bran╚Ť. ÔÖŽ Bucat─â de stof─â, cusut─â la man╚Öet─â sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura ├«n acel loc, [Var.: talon├ęt s. n.] ÔÇô Din fr. talonnette.
TALONÉT s. n. v. talonetă.
TALON├ëT─é, talonete, s. f. Bucat─â de carton fixat─â ├«n dreptul c─âlc├óiului la un obiect de ├«nc─âl╚Ť─âminte, pentru a asigura rezisten╚Ťa ├«mbin─ârii. ÔÖŽ Bran╚Ť. ÔÖŽ Bucat─â de stof─â, cusut─â la man╚Öet─â sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura ├«n acel loc. [Var.: talon├ęt s. n.] ÔÇô Din fr. talonnette.
talon├ęt─â s. f., g.-d. art. talon├ętei; pl. talon├ęte
talon├ęt─â s. f., pl. talon├ęte
TALON├ëT─é s.f. 1. Bucat─â de piele, de carton sau de plut─â, care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â; bran╚Ť. 2. Bucat─â de stof─â, cusut─â la cap─âtul pantalonilor pentru a evita uzura ├«n acel loc. [< fr. talonnette].
TALON├ëT─é s. f. 1. bucat─â de piele, de carton sau de plut─â, ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei, peste talpa propriu-zis─â; bran╚Ť. 2. bucat─â de stof─â cusut─â la cap─âtul pantalonilor pentru a evita uzura ├«n acel loc. (< fr. talonnette)
TALON├ëT─é ~e f. 1) Bucat─â de carton sau de alt material, care se aplic─â ├«n interiorul ├«nc─âl╚Ť─âmintei ├«n dreptul c─âlc├óiului. 2) Bucat─â de stof─â cusut─â la man╚Öet─â sau la marginea de jos a pantalonilor (pentru a pre├«nt├ómpina uzura). /<fr. talonnette

Talonet dex online | sinonim

Talonet definitie

Intrare: talonet─â
talonet
talonet─â substantiv feminin