Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru studio

STUDI├ô, studiouri, s. n. I. 1. Atelier special amenajat ├«n care lucreaz─â pictorii, sculptorii, fotografii etc. 2. Ansamblu de cl─âdiri, de instala╚Ťii ╚Öi de amenaj─âri speciale care serve╚Öte ├«n procesul de turnare a filmelor. 3. ├Änc─âpere special amenajat─â din punctul de vedere al acusticii (╚Öi iluminatului) ╚Öi echipat─â cu utilajul necesar capt─ârii unor programe sonore sau de sunete ╚Öi imagini, destinat─â transmisiei ├«n direct sau ├«nregistr─ârii ├«n vederea unei transmisii ulterioare la radio ╚Öi televiziune. 4. Teatru de capacitate mic─â, de obicei dependent de un teatru mai mare, destinat prezent─ârii de spectacole ├«n scopul valorific─ârii unor arti╚Öti (tineri) sau al prezent─ârii unor spectacole experimentale. II. Divan prev─âzut cu o lad─â pentru p─âstrarea a╚Öternutului (╚Öi cu poli╚Ťe sau rafturi pentru c─âr╚Ťi). [Pr.: -di-o] ÔÇô Din fr., engl. studio.
STUDI├ô, studiouri, s. n. I. 1. Atelier special amenajat ├«n care lucreaz─â pictorii, sculptorii, fotografii etc. 2. Ansamblu de cl─âdiri, de instala╚Ťii ╚Öi de amenaj─âri speciale care serve╚Öte ├«n procesul de turnare a filmelor. 3. ├Änc─âpere special amenajat─â din punctul de vedere al acusticii (╚Öi iluminatului) ╚Öi echipat─â cu utilajul necesar capt─ârii unor programe sonore sau de sunete ╚Öi imagini, destinat─â transmisiunii sau ├«nregistr─ârii ├«n vederea unei transmisiuni ulterioare la radio ╚Öi televiziune. 4. Teatru de capacitate mic─â, de obicei dependent de un teatru mai mare, destinat prezent─ârii de spectacole ├«n scopul valorific─ârii unor arti╚Öti (tineri) sau al prezent─ârii unor spectacole experimentale. II. Divan prev─âzut cu o lad─â pentru p─âstrarea a╚Öternutului (╚Öi cu poli╚Ťe sau rafturi pentru c─âr╚Ťi). [Pr.: -di-o] ÔÇô Din fr., engl. studio.
STUDI├ô, studiouri, s. n. 1. Atelier amenajat cu cele necesare, ├«n care lucreaz─â un pictor, un sculptor, un fotograf etc. 2. Ansamblu de cl─âdiri, instala╚Ťii ╚Öi amenaj─âri speciale care deserve╚Öte procesul de producere a filmelor. 3. ├Änc─âpere amenajat─â ├«n cl─âdirea unui post de radio, unde se preg─âtesc ╚Öi de unde se transmit programele muzicale sau vorbite. 4. Forma╚Ťie teatral─â cu caracter experimental, care reprezint─â piese de factur─â original─â, ├«naintat─â (de obicei ├«ntr-o sal─â mic─â ╚Öi adesea cu actori tineri), pentru a vedea ├«n ce m─âsur─â satisfac gustul publicului; cl─âdirea unde joac─â o astfel de forma╚Ťie. 5. Un fel de divan prev─âzut cu o lad─â pentru a╚Öternut ╚Öi cu poli╚Ťe sau rafturi pentru c─âr╚Ťi.
studi├│ (-di-o) s. n., art. studi├│ul, pl. studi├│uri
studi├│ s. n. (sil. -di-o), pl. studi├│uri
STUDIÓ s. v. atelier.
STUDI├ô s.n. 1. Camer─â de studiu sau de lucru a unui artist, a unui fotograf etc. ÔÖŽ Pat, divan prev─âzut cu o lad─â pentru p─âstrarea lenjeriei ╚Öi cu etajere pentru c─âr╚Ťi. 2. Camer─â, ├«nc─âpere amenajat─â special ├«n vederea reproducerii ╚Öi transmiterii c├ót mai perfecte a programelor de radio ╚Öi televiziune. ÔÖŽ Studio cinematografic = ansamblu de cl─âdiri, instala╚Ťii ╚Öi amenaj─âri speciate care deservesc procesul de turnare a filmelor. [Pron. -di-o. / < fr., engl. studio].
STUDI├ô s. n. 1. camer─â de studiu, de lucru a unui artist; fotograf etc. 2. pat, divan cu o lad─â pentru p─âstrarea lenjeriei ╚Öi cu etajere pentru c─âr╚Ťi. 3. ├«nc─âpere amenajat─â special ├«n vederea reproducerii ╚Öi transmiterii c├ót mai perfecte a programelor de radio ╚Öi tv. ÔŚŐ ansamblu de cl─âdiri, instala╚Ťii ╚Öi amenaj─âri speciale care deservesc procesul de turnare a filmelor. (< fr., engl., it. studio)
STUDI├ô ~uri n. 1) (la un centru de radiodifuziune ╚Öi televiziune) Local special amenajat ╚Öi ├«nzestrat cu echipament special unde se ├«nregistreaz─â sau de unde se transmit direct ├«n eter programele. 2) ├Äntreprindere care se ocup─â cu produc╚Ťia de filme. ~ cinematografic. 3) Atelier de lucru al unui artist plastic. 4) Teatru mic l├óng─â un teatru mare ╚Öi reputat, ├«n care sunt valorifica╚Ťi actorii ├«ncep─âtori sau sunt prezentate spectacole experimentale. 5) Divan mare prev─âzut cu o lad─â ├«n care se p─âstreaz─â a╚Öternutul de pat ╚Öi cu poli╚Ťe pentru c─âr╚Ťi sau bibelouri. [Art. studioul; Sil. -di-o] /<fr., engl. studio
STUDIO s. atelier. (~ pictorului, fotografului.)
s├íl─â-studi├│ s. f. Sal─â de teatru, de obicei de propor╚Ťii mici, care serve╚Öte drept atelier de experien╚Ť─â al anumitor piese, experimente regizorale etc. ÔŚŐ ÔÇ×Noua sal─â-studio cu 200 locuri a Institutului de teatru din Tg. Mure╚Ö.ÔÇŁ Sc. 21 XI 62 p. 2; v. ╚Öi Cont. 16 IX 66 p. 4 (din sal─â + studio)

Studio dex online | sinonim

Studio definitie

Intrare: studio
studio substantiv neutru
  • silabisire: -di-o