stereoizomer definitie

8 definiții pentru stereoizomer

STEREOIZOMÉR, stereoizomeri, s. m. (La pl.) Substanțe izomere care diferă între ele prin modul de aranjare în spațiu a atomilor dintr-o moleculă. [Pr.: -re-o-i-] – Din fr. stéréo-isomère.
STEREOIZOMÉR, stereoizomeri, s. m. Substanță care are în moleculă același număr de atomi din fiecare element ca și altă substanță, dar care diferă de aceasta prin modul de aranjare a atomilor în spațiu. [Pr.: -re-o-i-] – Din fr. stéréo-isomère.
STEREOIZOMÉRI s. m. pl. Substanțe care au în moleculă același număr de atomi din fiecare element chimic, dar care diferă între ele prin modul de aranjare a acestor atomi în spațiu.
stereoizomér (-re-o-i-) s. m., pl. stereoizoméri
stereoizomér s. m. (sil. -re-o-i-), pl. stereoizoméri
STEREOIZOMÉR s.m. Substanță care are în moleculă același număr de atomi din fiecare element, dar care diferă prin modul de aranjare a acestor atomi în spațiu. [Pron. -re-o-i-. / cf. fr. stéréo-isomère].
STEREOIZOMÉR s. m. substanță izomeră care diferă prin modul de angajare în spațiu a atomilor din moleculă. (< fr. stéréo-isomère)
STEREOIZOMÉR ~i m. Substanță care are aceeași compoziție chimică cu alte substanțe similare, dar diferă de acestea prin aranjarea în spațiu a atomilor din moleculă. /<fr. stéréo-isomere

stereoizomer dex

Intrare: stereoizomer
stereoizomer substantiv masculin
  • silabisire: -re-o-i-