step definitie

7 definiții pentru step

STEP s. n. Stil de executare a unor dansuri de origine afro-americană, ale cărei tehnici se bazează pe bătăi ritmice sincopate ale vârfului și tocului pantofilor. – Din engl step.
STEP, stepuri, s. n. Formă de execuție a unor dansuri de origine negro-americană, ale cărei tehnici se bazează pe bătăi ritmice sincopate ale vârfului și tocului pantofilor. – Din engl. step.
step s. n.
step s. n., pl. stépuri
STEP s.n. 1. Fiecare combinație dintre mișcările picioarelor și ale corpului constituind o singură unitate a dansului sau un tip care se repetă. 2. Formă de execuție a unor dansuri de origine negro-americană, ale cărei tehnici se bazează pe bătăi ritmice sincopate ale vârfului și tocului pantofilor; melodia acestui dans. [< engl., fr. step].
STEP s. n. 1. fiecare combinație dintre mișcările picioarelor și ale corpului, constituind o singură unitate a dansului sau un tip care se repetă. 2. dans solistic modern prin bătăi de picioare, prin figuri ritmice foarte variate; melodia corespunzătoare. (< engl. step)
STEP ~uri n. 1) Stil de execuție a unor dansuri de origine negro-americană, care constă în bătăi ritmice cu vârful și cu tocul pantofului. 2) Melodie după care se execută aceste dansuri. /<engl. step

step dex

Intrare: step
step substantiv neutru