Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru stearic

STEÁRIC, stearici, adj. (În sintagma) Acid stearic = acid solid, incolor, puțin solubil în apă, care se găsește combinat cu glicerina în grăsimile animale și vegetale și care se folosește la fabricarea lumânărilor, în cosmetică etc. [Pr.: ste-a-] – Din fr. stéarique.
STEÁRIC, stearici, adj. (În sintagma) Acid stearic = acid solid, incolor, puțin solubil în apă, care se găsește combinat cu glicerina în grăsimile animale și vegetale și care se întrebuințează la fabricarea lumânărilor, în cosmetică etc. [Pr.: ste-a-] – Din fr. stéarique.
STEÁRIC adj. m. (În expr.) Acid stearic = acid solid care se găsește combinat cu glicerină în grăsimile animale și vegetale și care se întrebuințează la fabricarea lumînărilor. – Pronunțat: ste-a-.
steáric (ste-a-) adj. m., pl. steárici
steáric adj. m. (sil. ste-a-), pl. steárici; f. sg. steárică, pl. steárice
STEÁRIC adj.m. Acid stearic = acid gras, solid, alb, care se găsește în grăsimile naturale și care se întrebuințează la fabricarea lumânărilor. [< fr. stéarique, cf. gr. stear – seu].
STEÁRIC adj. acid ~ = acid gras, solid, alb, în grăsimile animale, la fabricarea lumânărilor. (< fr. stéarique)
STEÁRIC ~ci adj.: Acid ~ acid solid, incolor, puțin solubil în apă, care se găsește în grăsimile animale și vegetale și este folosit la fabricarea lumânărilor, în cosmetică și farmaceutică. [Sil. ste-a-] /<fr. stéarique
*steáric, -ă adj. (d, vgr. stéar, seu). Chim. De, din sau cu stearină: acid stearic.

Stearic dex online | sinonim

Stearic definitie

Intrare: stearic
stearic