Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru stalagmometru

STALAGMOMÉTRU, stalagmometre, s. n. Dispozitiv folosit pentru determinarea tensiunii unei soluții sau a unui lichid prin determinarea numărului de picături din acea soluție sau din acel lichid care se scurg printr-un tub capilar. – Din fr. stalagmomètre.
STALAGMOMÉTRU, stalagmometre, s. n. Instrument folosit pentru determinarea tensiunii unei soluții sau a unui lichid prin determinarea numărului de picături din acea soluție sau din acel lichid care se scurg printr-un tub capilar. – Din fr. stalagmomètre.
STALAGMOMÉTRU, stalagmometre, s. n. (Chim., Fiz.) Aparat folosit pentru determinarea concentrației unei soluții (prin determinarea numărului de picături din acea soluție care cad dintr-un volum anumit printr-un tub strîmt).
stalagmométru (-me-tru) s. n., art. stalagmométrul; pl. stalagmométre
stalagmométru s. n. (sil. -tru), art. stalagmométrul; pl. stalagmométre
STALAGMOMÉTRU s.n. Instrument folosit în stalagmometrie. [< fr. stalagmomètre].
STALAGMOMÉTRU s. n. instrument folosit în stalagmometrie. (< fr. stalagmomètre)
STALAGMO- „picătură, scurgere”. ◊ gr. stalagmos „curgere, picătură” > fr. stalagmo-, engl. id., germ. id. > rom. stalagmo-. □ ~metrie (v. -metrie1), s. f., metodă dinamică de măsurare a tensiunii superficiale a lichidelor sau soluțiilor; ~metru (v. -metru1), s. n., instrument folosit în stalagmometrie pentru determinarea tensiunii superficiale a fluidelor.

Stalagmometru dex online | sinonim

Stalagmometru definitie

Intrare: stalagmometru
stalagmometru substantiv neutru
  • silabisire: -tru