Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru stadie

ST├üDIE, stadii, s. f. Mir─â sau rigl─â gradat─â ├«n centimetri, folosit─â ├«n topografie la m─âsurarea indirect─â a distan╚Ťelor terestre sau a cotelor relative ale punctelor de pe teren. ÔÇô Din fr. stadia.
ST├üDIE, stadii, s. f. Mir─â sau rigl─â gradat─â ├«n centimetri, care serve╚Öte ├«n topografie la m─âsurarea indirect─â a distan╚Ťelor terestre sau a cotelor relative ale punctelor de pe teren. ÔÇô Din fr. stadia.
ST├üDIE, stadii, s. f. Mir─â sau rigl─â gradat─â ├«n centimetri, care serve╚Öte la m─âsurarea indirect─â a distan╚Ťelor terestre sau a cotelor relative ale punctelor de pe teren.
stádie (-di-e) s. f., art. stádia (-di-a), g.-d. art. stádiei; pl. stádii, art. stádiile (-di-i-)
stádie s. f. (sil. -di-e), art. stádia (sil. -di-a), g.-d. art. stádiei; pl. stádii, art. stádiile (sil. -di-i-)
ST├üDIE s.f. Vechi instrument pentru m─âsurarea distan╚Ťei dintre dou─â puncte. ÔÖŽ Mir─â pentru m─âsur─âtori cu luneta stadimetric─â. [Gen. -iei. / < fr. stadia, cf. gr. stadion].
ST├üDIE s. f. 1. vechi instrument pentru m─âsurarea distan╚Ťei dintre dou─â puncte. 2. mir─â pentru m─âsur─âtori cu luneta stadimetric─â. (< fr. stadia)
ST├üDIE ~i f. Instrument pentru m─âsurarea indirect─â a distan╚Ťelor ├«n lucr─ârile topografice. [G.-D. stadiei; Sil. -di-e] /<ngr. stadia, fr. stadia

Stadie dex online | sinonim

Stadie definitie

Intrare: stadie
stadie substantiv feminin
  • silabisire: -di-e