Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru spiritualitate

SPIRITUALITÁTE s. f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual. ♦ Spec. Ceea ce caracterizează o colectivitate umană din punctul de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii sale. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. spiritualité.
SPIRITUALITÁTE s. f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual. ♦ (p. spec.) Ceea ce caracterizează o colectivitate umană din punctul de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii sale. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. spiritualité.
SPIRITUALITÁTE s. f. Însușirea, calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual.
spiritualitáte (-tu-a-) s. f., g.-d. art. spiritualitắții
spiritualitáte s. f. (sil. -tu-a-), g.-d. art. spiritualității
SPIRITUALITÁTE s. idealitate, imaterialitate. (~ unui element.)
SPIRITUALITÁTE s.f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual. ♦ (Spec.) Ansamblu de idei și de sentimente care caracterizează un popor, o națiune din punctul de vedere al vieții spirituale, al specificului culturii sale. [Cf. fr. spiritualité].
SPIRITUALITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este spiritual. 2. ansamblu de idei și sentimente care caracterizează un popor, o națiune din punctul de vedere al vieții spirituale, al specificului culturii sale. (< fr. spiritualité, lat. spiritualitas)
SPIRITUALITÁTE f. Caracter spiritual. * ~ea unui popor caracter specific al vieții spirituale și culturale a unui popor. [G.-D. spiritualității; Sil. -tu-a-] /<fr. spiritualité
spiritualitate f. caracterul celor spirituale: spiritualitatea sufletului.
*spiritualitáte f. Caracteru celor spirituale: spiritualitatea sufletuluĭ.
SPIRITUALITATE s. idealitate, imaterialitate. (~ unui element.)
spiritualitáte s. f. 1. Ansamblu de idei și de sentimente care caracterizează o colectivitate. 2. (Bis.) Pătrunderea spiritului dincolo de suprafața materială a lumii, urcând cu ajutorul Duhului Sfânt prin rugăciune și contemplare, până la comunicarea cu Dumnezeu. 3. Tot ceea ce ține de viața spirituală a unui individ sau popor, concepție despre lume și viață, sensibilitate pentru valorile spiritual-morale și cultural-religioase, precum și relația acestora cu divinitatea. – Din fr. spiritualité, lat. spiritualitas.

spiritualitate definitie

spiritualitate dex

Intrare: spiritualitate
spiritualitate substantiv feminin
  • silabisire: -tu-a-