Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru spintariscop

SPINTARISC├ôP, spintariscoape, s. n. (Fiz.) Instrument folosit pentru a observa sc├ónteierile produse de unele particule alfa emise de o surs─â radioactiv─â, c├ónd lovesc un ecran cu sulfur─â de zinc. ÔÇô Din fr. spinthariscope.
SPINTARISC├ôP, spintariscoape, s. n. (Fiz.) Instrument folosit pentru a observa sc├ónteierile produse de unele particule emise de o anumit─â surs─â. ÔÇô Din fr. spinthariscope.
SPINTARISC├ôP, spintariscoape, s. n. Instrument folosit pentru observarea sc├«nteierilor care se produc c├«nd anumite raze emise de o substan╚Ť─â radioactiv─â lovesc un ecran acoperit cu un strat de sulfur─â de zinc.
!spintariscóp (-ris-cop/-ri-scop) s. n., pl. spintariscoápe
spintariscóp s. n. (sil. mf. -scop), pl. spintariscoápe
SPINTARISC├ôP s.n. Instrument pentru observarea sc├ónteilor care se produc c├ónd razele emise de o substan╚Ť─â radioactiv─â lovesc un ecran acoperit cu un strat de sulfur─â de zinc. [< fr. spinthariscope, cf. gr. spinther ÔÇô sc├ónteie, skopein ÔÇô a examina].
SPINTARISC├ôP s. n. instrument pentru observarea sc├ónteilor care se produc c├ónd razele emise de o substan╚Ť─â radioactiv─â lovesc ├«n ecran acoperit cu un strat de sulfur─â de zinc. (< fr. spinthariscope)
SPINTARI- ÔÇ×sc├«nteie, sc├«nteiereÔÇŁ. ÔŚŐ gr. spintharis ÔÇ×sc├«nteieÔÇŁ > fr. spinthari-, engl. id., germ. id. > rom. spintari-. Ôľí ~scop (v. -scop), s. n., instrument pentru observarea sc├«nteilor care se produc c├«nd razele emise de o substan╚Ť─â radioactiv─â lovesc un ecran acoperit cu un strat de sulfur─â de zinc.

Spintariscop dex online | sinonim

Spintariscop definitie

Intrare: spintariscop
spintariscop substantiv neutru
  • silabisire: -scop