Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru spasmodic

SPASMÓDIC, -Ă, spasmodici, -ce, adj. Privitor la spasm, specific spasmului; care se manifestă prin spasme, însoțit de spasme; spastic. – Din fr. spasmodique.
SPASMÓDIC, -Ă, spasmodici, -ce, adj. Privitor la spasm, specific spasmului; care se manifestă prin spasme, însoțit de spasme; spastic. – Din fr. spasmodique.
SPASMÓDIC, -Ă, spasmodici, -e, adj. Specific spasmului; de spasm, însoțit de spasme; care se manifestă prin spasme. V. convulsiv. Două sute de țevi de pușcă se îndreptară cu același gest spasmodic asupra țăranilor. REBREANU, R. II 254. O singură armă, o ghioagă de fier țintuită... sta așezată pe velința flocoasă d-a dreapta bolnavului, și mîna-i osoasă, dar slăbită, printr-o mișcare spasmodică a nervilor, căta încă s-o ridice. ODOBESCU, S. I 66. Se porni deodată la un rîs spasmodic. ALECSANDRI, O. P. 302. ◊ (Adverbial) În privirea dilatată de tortura foamei, ca într-un început de delir, se perindau, ciudat și spasmodic, numai oameni sătui, sătui, sătui. C. PETRESCU, C. V. 118.
spasmódic adj. m., pl. spasmódici; f. spasmódică, pl. spasmódice
spasmódic adj. m., pl. spasmódici; f. sg. spasmódică, pl. spasmódice
SPASMÓDIC adj. (MED.) convulsiv, spastic. (Tremur ~.)
SPASMÓDIC, -Ă adj. Însoțit de spasme; convulsiv; spastic. [< fr. spasmodique].
SPASMÓDIC, -Ă adj. care se manifestă prin spasme; spastic. (< fr. spasmodique)
SPASMÓDIC ~că (~ci, ~ce) și adverbial 1) Care ține de spasme; propriu spasmelor. 2) Care se manifestă prin spasme; convulsiv. /<fr. spasmodique
spasmodic a. ce ține de spasm: spasmodic lung delir EM.
*spazmódic, -ă adj. (fr. spasmodique, d. vgr. spasmódes). Med. De spazm, cauzat de spazm: scris spazmodic. Adv. A scrie spazmodic.
SPASMODIC adj. convulsiv, spastic. (Tremur ~.)

Spasmodic dex online | sinonim

Spasmodic definitie

Intrare: spasmodic
spasmodic adjectiv