Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru sorbet

SORB├ëT, sorbeturi, s. n. (├Änv.) B─âutur─â r─âcoritoare preparat─â din suc de fructe, zah─âr ╚Öi lichior sau ap─â. [Pl. ╚Öi: sorbete] ÔÇô Din fr. sorbet.
SORB├ëT, sorbete, s. n. (Rar) B─âutur─â r─âcoritoare preparat─â din suc de fructe, zah─âr ╚Öi lichior sau ap─â. [Pl. ╚Öi: sorbeturi] ÔÇô Din fr. sorbet.
SORB├ëT, sorbeturi ╚Öi sorbete, s. n. B─âutur─â r─âcoritoare, preparat─â din suc de fructe ╚Öi lichior. Ah! tulbure-i, doamne, impusul sorbet ╚Öi limpede-i vinul oprit de profet. CO╚śBUC, P. I 211. F─ât-Frumos... fu primit de Alb-├«mp─ârat cu mult─â cinste ╚Öi ├«mbiat cu felurite sorbeturi r─âcoritoare. POPESCU, B. I 11. Se ├«ntrebuin╚Ťau sorbetele turce╚Öti ╚Öi braga moldoveneasc─â. KOG─éLNICEANU, S. A. 96.
!sorb├ęt (b─âutur─â r─âcoritoare) (├«nv.) s. n., pl. sorb├ęturi
sorb├ęt s. n., pl. sorb├ęte/sorb├ęturi
SORBÉT s.n. Băutură răcoritoare făcută din suc de fructe și lichior. [Pl. -turi. / < fr. sorbet].
SORBÉT s. n. băutură răcoritoare, din suc de fructe și lichior. (< fr. sorbet)
sorb├ęt2, sorb├ęte, s.n. (reg.) sorbire.
sorbet n. băutură răcoritoare din apă, lămâie și zahăr. V. limonadă.
SORBET s.n. Specialitate de ├«nghe╚Ťat─â de origine francez─â sau italian─â, realizat─â din piure sau suc de fructe, dar ╚Öi pe baz─â de vin sau ╚Öampanie; parfumat─â divers ╚Öi adesea cu adaos de mering-spum─â pentru a-i da consisten╚Ť─â; din fr. sorbet, it. sorbetto; dac─â se prepar─â doar dintr-un simplu sirop de fructe sau sirop de zah─âr amestecat cu suc de fructe (de l─âm├óie sau de portocale), ├«nghe╚Ťat ╚Öi apoi dat prin mixer, cap─ât─â aspect de ghea╚Ť─â granulat─â, colorat─â, numit ├«n it. gramolata sau granita, fiind mai mult o b─âutur─â r─âcoritoare, dec├ót o ├«nghe╚Ťat─â.

Sorbet dex online | sinonim

Sorbet definitie

Intrare: sorbet (pl. -e)
sorbet pl. -e
Intrare: sorbet (pl. -uri)
sorbet pl. -uri substantiv neutru