Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru sorbestrea

SORBESTRE├ü, sorbestrele, s. f. Plant─â erbacee din familia rozaceelor, cu tulpina dreapt─â, cu frunze lucioase, crestate pe margini ╚Öi cu flori hermafrodite lipsite de corol─â (Sanguisorba officinalis). ÔÇô Cf. it sorbastrella.
SORBESTRE├ü, sorbestrele, s. f. Plant─â erbacee din familia rozaceelor, cu tulpina dreapt─â, cu frunze lucioase, crestate pe margini ╚Öi cu flori hermafrodite lipsite de corol─â (Sanguisorba officinalis). ÔÇô Cf. it. sorbastrella.
SORBESTRE├ü, sorbestrele, s. f. Plant─â erbacee din familia rozaceelor, cu rizom gros, cu tulpina dreapt─â, cu frunze crestate pe margini, cu flori f─âr─â corol─â; cre╚Öte prin p─â╚Öuni ╚Öi f├«ne╚Ťe ╚Öi este folosit─â ├«n medicina popular─â contra hemoragiilor (Sanguisorba officinalis).
sorbestre├í s. f., art. sorbestre├íua, g.-d. art. sorbestr├ęlei; pl. sorbestr├ęle, art. sorbestr├ęlele
sorbestre├í s. f., art. sorbestre├íua, g.-d. art. sorbestr├ęlei; pl. sorbestr├ęle
SORBESTRE├ü s. (BOT.; Sanguisorba officinalis) (reg.) cebare, c├órlig─â╚Ťea, s├óngereas─â, s├óngeric─â, sorbitoare.
sorbestre├í (-├ęle), s. f. ÔÇô Plant─â erbacee din familia rozeceelor (Sanguisorba officinalis). It. sorbastrella (Candrea).
SORBESTRE├ü ~├ęle f. Plant─â erbacee cu tulpina erect─â, ramificat─â ├«n partea de sus, cu frunze zim╚Ťate ╚Öi cu flori purpurii, folosite ├«n scopuri medicinale. /cf. it. sorbastrella
SORBESTREA s. (BOT.; Sanguisorba officinalis) (reg.) cebare, c├«rlig─â╚Ťea, s├«ngereas─â, s├«ngeric─â, sorbitoare.
SORBESTREÁ (< it.) s. f. Plantă erbacee perenă din familia rozaceelor, înaltă de 30-90 cm, cu frunze imparipenat-compuse, lucioase, și cu flori hermafrodite, lipsite de corolă, cu caliciul din patru sepale, de culoare roșie-închis sau brună (Sanguisorba officinalis). Se mai cunosc încă c. 30 de specii înrudite răspândite în zona temperată a emisferei nordice. Plantă medicinală, utilizată în enterocolite, boli renale și ca antihemoragic.

Sorbestrea dex online | sinonim

Sorbestrea definitie

Intrare: sorbestrea
sorbestrea substantiv feminin