Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru sorbestrea

SORBESTREÁ, sorbestrele, s. f. Plantă erbacee din familia rozaceelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze lucioase, crestate pe margini și cu flori hermafrodite lipsite de corolă (Sanguisorba officinalis). – Cf. it sorbastrella.
SORBESTREÁ, sorbestrele, s. f. Plantă erbacee din familia rozaceelor, cu tulpina dreaptă, cu frunze lucioase, crestate pe margini și cu flori hermafrodite lipsite de corolă (Sanguisorba officinalis). – Cf. it. sorbastrella.
SORBESTREÁ, sorbestrele, s. f. Plantă erbacee din familia rozaceelor, cu rizom gros, cu tulpina dreaptă, cu frunze crestate pe margini, cu flori fără corolă; crește prin pășuni și fînețe și este folosită în medicina populară contra hemoragiilor (Sanguisorba officinalis).
sorbestreá s. f., art. sorbestreáua, g.-d. art. sorbestrélei; pl. sorbestréle, art. sorbestrélele
sorbestreá s. f., art. sorbestreáua, g.-d. art. sorbestrélei; pl. sorbestréle
SORBESTREÁ s. (BOT.; Sanguisorba officinalis) (reg.) cebare, cârligățea, sângereasă, sângerică, sorbitoare.
sorbestreá (-éle), s. f. – Plantă erbacee din familia rozeceelor (Sanguisorba officinalis). It. sorbastrella (Candrea).
SORBESTREÁ ~éle f. Plantă erbacee cu tulpina erectă, ramificată în partea de sus, cu frunze zimțate și cu flori purpurii, folosite în scopuri medicinale. /cf. it. sorbastrella
SORBESTREA s. (BOT.; Sanguisorba officinalis) (reg.) cebare, cîrligățea, sîngereasă, sîngerică, sorbitoare.
SORBESTREÁ (< it.) s. f. Plantă erbacee perenă din familia rozaceelor, înaltă de 30-90 cm, cu frunze imparipenat-compuse, lucioase, și cu flori hermafrodite, lipsite de corolă, cu caliciul din patru sepale, de culoare roșie-închis sau brună (Sanguisorba officinalis). Se mai cunosc încă c. 30 de specii înrudite răspândite în zona temperată a emisferei nordice. Plantă medicinală, utilizată în enterocolite, boli renale și ca antihemoragic.

sorbestrea definitie

sorbestrea dex

Intrare: sorbestrea
sorbestrea substantiv feminin