Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru solubilitate

SOLUBILITÁTE, solubilități, s. f. Proprietate a unor săruri de a se putea dizolva într-uri solvent. ♦ Cantitate maximă de substanță, exprimată în grame, conținută într-o anumită cantitate de solvent la o temperatură determinată. – Din fr. solubilité.
SOLUBILITÁTE, solubilități, s. f. Proprietate a unor săruri de a se putea dizolva într-un solvent. ♦ Cantitate maximă de substanță, exprimată în grame, conținută într-o anumită cantitate de solvent la o temperatură determinată. – Din fr. solubilité.
SOLUBILITÁTE, solubilități, s. f. Proprietate a unor substanțe de a se amesteca cu alte substanțe (de obicei lichide), formînd împreună o substanță omogenă. ♦ Valoare maximă pe care o poate avea într-un amestec, în condiții de temperatură dată, proporția dintr-un amestec component.
solubilitáte s. f., g.-d. art. solubilitắții; pl. solubilitắți
solubilitáte s. f., g.-d. art. solubilității; pl. solubilități
Solubilitate ≠ insolubilitate
SOLUBILITÁTE s.f. Proprietate a unor substanțe de a putea fi dizolvate într-un solvent. ♦ Cantitatea de substanță dizolvată într-o cantitate determinată de solvent. [Cf. fr. solubilité].
SOLUBILITÁTE s. f. proprietate a unor substanțe de a fi solubile. ◊ cantitate maximă de substanță dizolvată într-o cantitate determinată de solvent. (< fr. solubilité)
SOLUBILITÁTE ~ăți f. 1) Caracter solubil. 2) Cantitate maximă dintr-o substanță care poate fi dizolvată într-o anumită cantitate de solvent la o temperatură și o presiune determinată. /<fr. solabilité
solubllitate f. calitatea celor solubile.
*solubilitáte f. (d. solubil; fr. solubilité). Calitatea de a fi solubil.

solubilitate definitie

solubilitate dex

Intrare: solubilitate
solubilitate substantiv feminin