Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru solubilitate

SOLUBILIT├üTE, solubilit─â╚Ťi, s. f. Proprietate a unor s─âruri de a se putea dizolva ├«ntr-uri solvent. ÔÖŽ Cantitate maxim─â de substan╚Ť─â, exprimat─â ├«n grame, con╚Ťinut─â ├«ntr-o anumit─â cantitate de solvent la o temperatur─â determinat─â. ÔÇô Din fr. solubilit├ę.
SOLUBILIT├üTE, solubilit─â╚Ťi, s. f. Proprietate a unor s─âruri de a se putea dizolva ├«ntr-un solvent. ÔÖŽ Cantitate maxim─â de substan╚Ť─â, exprimat─â ├«n grame, con╚Ťinut─â ├«ntr-o anumit─â cantitate de solvent la o temperatur─â determinat─â. ÔÇô Din fr. solubilit├ę.
SOLUBILIT├üTE, solubilit─â╚Ťi, s. f. Proprietate a unor substan╚Ťe de a se amesteca cu alte substan╚Ťe (de obicei lichide), form├«nd ├«mpreun─â o substan╚Ť─â omogen─â. ÔÖŽ Valoare maxim─â pe care o poate avea ├«ntr-un amestec, ├«n condi╚Ťii de temperatur─â dat─â, propor╚Ťia dintr-un amestec component.
solubilit├íte s. f., g.-d. art. solubilitß║»╚Ťii; pl. solubilitß║»╚Ťi
solubilit├íte s. f., g.-d. art. solubilit─â╚Ťii; pl. solubilit─â╚Ťi
Solubilitate Ôëá insolubilitate
SOLUBILIT├üTE s.f. Proprietate a unor substan╚Ťe de a putea fi dizolvate ├«ntr-un solvent. ÔÖŽ Cantitatea de substan╚Ť─â dizolvat─â ├«ntr-o cantitate determinat─â de solvent. [Cf. fr. solubilit├ę].
SOLUBILIT├üTE s. f. proprietate a unor substan╚Ťe de a fi solubile. ÔŚŐ cantitate maxim─â de substan╚Ť─â dizolvat─â ├«ntr-o cantitate determinat─â de solvent. (< fr. solubilit├ę)
SOLUBILIT├üTE ~─â╚Ťi f. 1) Caracter solubil. 2) Cantitate maxim─â dintr-o substan╚Ť─â care poate fi dizolvat─â ├«ntr-o anumit─â cantitate de solvent la o temperatur─â ╚Öi o presiune determinat─â. /<fr. solabilit├ę
solubllitate f. calitatea celor solubile.
*solubilit├íte f. (d. solubil; fr. solubilit├ę). Calitatea de a fi solubil.

Solubilitate dex online | sinonim

Solubilitate definitie

Intrare: solubilitate
solubilitate substantiv feminin