Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru sofism

SOF├ŹSM, sofisme, s. n. Silogism sau ra╚Ťionament corect din punct de vedere formal, dar gre╚Öit din punctul de vedere al con╚Ťinutului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesen╚Ťiale ale fenomenelor etc.), adesea folosit pentru a induce ├«n eroare; p. gener. argument, afirma╚Ťie etc. false. ÔÇô Din fr. sophisme, lat. sophisma.
SOF├ŹSM, sofisme, s. n. Silogism sau ra╚Ťionament corect din punct de vedere formal, dar gre╚Öit din punct de vedere al con╚Ťinutului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesen╚Ťiale ale fenomenelor etc.), adesea folosit pentru a induce ├«n eroare; p. gener. argument, afirma╚Ťie etc. false. ÔÇô Din fr. sophisme, lat. sophisma.
SOF├ŹSM, sofisme, s. n. Silogism sau ra╚Ťionament corect din punct de vedere formal, dar gre╚Öit din cel al cuprinsului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesen╚Ťiale ale fenomenelor etc.). ÔÇô Variant─â: (├«nvechit) sof├şsm─â (HASDEU, I. V. 59) s. f.
sof├şsm s. n., pl. sof├şsme
sof├şsm s. n., pl. sof├şsme
SOF├ŹSM s.n. Ra╚Ťionament fals din punctul de vedere al con╚Ťinutului, dar aparent corect din punct de vedere formal, folosit ├«n scopul de a induce ├«n eroare. [< fr. sophisme, cf. gr. sophisma].
SOF├ŹSM s. n. ra╚Ťionament aparent corect, dar ├«n fond incorect, construit astfel ├«n scopul de a induce ├«n eroare. (< fr. sophisme, lat. sophisma)
SOF├ŹSM ~e n. Ra╚Ťionament corect ├«n aparen╚Ť─â, dar fals ├«n realitate. /<ngr. s├│fisma, lat. sophisma, fr. sophisme
sofism n. ra╚Ťionament fals dar av├ónd aparen╚Ťa adev─ârului.
*sof├şzm─â f., pl. e (vgr. s├│phisma). Ra╚Ťionament cu aparen╚Ť─â de adev─âr ╚Öi cu tenden╚Ť─â de a ├«n╚Öela: ╚Öcoala din Elea a imaginat numeroase sofizme ca s─â demonstreze inexistenta mi╚Öc─âri─ş. ÔÇô ╚śi sofizm n., pl. e (dup─â fr.).

Sofism dex online | sinonim

Sofism definitie

Intrare: sofism
sofism substantiv neutru