Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru slavofil

SLAVOFÍL, -Ă, slavojîli, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care are simpatie deosebită pentru popoarele slave, pentru cultura și civilizația lor; care este partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave. 2. S. m. și f. Simpatizant al culturii și civilizației slave. – Din fr. slavophile.
SLAVOFÍL, -Ă, slavofili, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care are simpatie deosebită pentru popoarele slave, pentru cultura și civilizația lor; care este partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave. 2. S. m. și f. Simpatizant al culturii și civilizației slave. – Din fr. slavophile.
SLAVOFÍL, -Ă, slavofili, -e, adj. (Despre persoane) Care are simpatie deosebită pentru popoarele slave, pentru cultura și civilizația lor; care este partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave.
slavofíl adj. m., s. m., pl. slavofíli; adj. f., s. f. slavofílă, pl. slavofíle
slavofíl adj. m., s. m., pl. slavofíli; f. sg. slavofílă, pl. slavofíle
Slavofil ≠ slavofob
SLAVOFÍL, -Ă adj. Favorabil slavilor. // s.m. și f. Partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave; prieten al slavilor. [< fr. slavophile].
SLAVOFÍL, -Ă I. adj. favorabil slavilor. II. s. m. f. partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave. (< fr. slavophile)
SLAVOFÍL ~ă (~i, ~e) și substantival (despre persoane) Care iubește tot ce este slav. /<fr. slavophile
*slavofíl, -ă s. (Slav și -fil). Ĭubitor de Slavĭ. Adj. Articul slavofil.

Slavofil dex online | sinonim

Slavofil definitie

Intrare: slavofil (adj.)
slavofil adjectiv
Intrare: slavofil (s.m.)
slavofil substantiv masculin