Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru siroco

SIRÓCO s. n. Vânt cald și uscat care bate pe coastele Mării Mediterane dinspre deșerturile Africii de Nord. [Scris și: sirocco] – Din fr. sirocco.
SIRÓCO s. n. Vânt cald și uscat care bate pe coastele Mării Mediterane. [Scris și: sirocco] – Din fr. sirocco.
SIRÓCO s. n. Vînt cald din sud (umed în unele regiuni și uscat în altele) care bate pe coastele Mării Mediterane. (Atestat cu grafia sirocco ) Era aci... cu obrazul subțire, tăbăcit, ars de toate vînturile lumii, de alizee și musoane, de sirocco și vînturile șuierătoare ale Sudanului. C. PETRESCU, O. P. II 42. – Scris și: (după italienește) sirócco.
siróco s. n., art. sirócoul
siróco s. n.[1]
SIRÓCO s.n. Vânt uscat și fierbinte care bate în țările mediteraneene. [Scris și sirocco. / cf. fr. sirocco, it. scirocco < cuv. arab].
SIRÓCO s. n. vânt uscat și fierbinte care bate în țările mediteraneene. (< fr. sirocco)
SIRÓCO n. Vânt puternic, uscat și fierbinte, care bate dinspre Sahara spre țările mediteraniene. /<fr. siroc[c]o[1]
siroco n. vânt de S.- E., pe Mediterana, ce aduce o căldură năbușitoare: pentru noi Siroco tace pe a lui Lido verde mal AL.
*sirócco n. (cuv. it.). Un vînt arzător care suflă din sud-vest pe coastele Africiĭ și’n Mediterana.
SIRÓCO (SIRÓCCO) (< fr.) s. n. Vânt cald și foarte uscat care bate asupra M. Mediterane, sudul Europei și în Orientul Apropiat, unde aduce cantități mari de praf dinspre deșerturile Africii de Nord și ale Arabiei. Uscând vegetația, provoacă pagube importante.

Siroco dex online | sinonim

Siroco definitie

Intrare: siroco
siroco substantiv neutru