Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru sinistrat

SINISTR├üT, -─é, sinistra╚Ťi, -te, adj., s. m. ╚Öi f. (Persoan─â) care a suferit pagube ├«nsemnate de pe urma unui incendiu, a unei inunda╚Ťii sau a altei calamit─â╚Ťi. ÔÇô Din fr. sinistr├ę.
SINISTR├üT, -─é, sinistra╚Ťi, -te, adj., s. m. ╚Öi f. (Persoan─â) care a suferit pagube ├«nsemnate de pe urma unui incendiu, a unei inunda╚Ťii sau a altei calamit─â╚Ťi. ÔÇô Din fr. sinistr├ę.
SINISTR├üT, -─é, sinistra╚Ťi, -te, adj. (Adesea substantivat) (Persoan─â) care a suferit pagube de pe urma unui incendiu, a unei inunda╚Ťii sau a altei calamit─â╚Ťi. Mul╚Ťimea de sinistra╚Ťi ├«nconjurase pe noul prefect ╚Öi-l asaltau cu tot felul de pl├«ngeri. REBREANU, R. II 222.
sinistr├ít adj. m., s. m., pl. sinistr├í╚Ťi; adj. f., s. f. sinistr├ít─â, pl. sinistr├íte
sinistr├ít adj. m., s. m., pl. sinistr├í╚Ťi; f. sg. sinistr├ít─â, pl. sinistr├íte
SINISTRÁ vb. a calamita. (Seceta a ~ recolta de grâu.)
SINISTR├üT adj. calamitat. (Popula╚Ťie ~.)
SINISTR├üT, -─é adj., s.m. ╚Öi f. (Cel) care a suferit pagube ├«nsemnate ├«n urma unui incendiu, a unui bombardament, a unei inunda╚Ťii etc. [Cf. fr. sinistr├ę].
SINISTR├üT, -─é adj., s. m. f. (persoan─â, regiune) care a suferit pagube ├«nsemnate ├«n urma unei calamit─â╚Ťi. (< fr. sinistr├ę)
SINISTR├üT ~t─â (~╚Ťi, ~te) ╚Öi substantival Care a suferit pagube mari de pe urma unui incendiu sau de pe urma unei calamit─â╚Ťi naturale. [Sil. -nis-trat] /<fr. sinistr├ę
*sinistr├ít, -─â adj. (fr. sinistr├ę, d. sinistre, sinistru). Lovit de sinistru (incendi┼ş sa┼ş altele): persoan─â, cas─â sinistrat─â. V. incendiator.
SINISTRAT adj. calamitat. (Popula╚Ťie ~.)
Sinistra s. pr. (peior.) porecl─â postum─â a Elenei Ceau╚Öescu, so╚Ťia dictatorului Nicolae Ceau╚Öescu.

Sinistrat dex online | sinonim

Sinistrat definitie

Intrare: sinistrat (adj.)
sinistrat adjectiv
Intrare: sinistra
sinistra verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: sinistrat (s.m.)
sinistrat substantiv masculin