Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru sincroniza

SINCRONIZ├ü, sincronizez, vb. I. Tranz. A face ca dou─â sau mai multe ac╚Ťiuni, fapte sau evenimente, fenomene etc. s─â se petreac─â ├«n acela╚Öi timp. ÔÖŽ A efectua opera╚Ťiile necesare pentru ca o ma╚Öin─â sincron─â s─â fie adus─â ├«n stare de a func╚Ťiona ├«n paralel cu o re╚Ťea electric─â de curent alternativ. ÔÖŽ A realiza ├«ntr-un film concordan╚Ťa dintre imagine ╚Öi sunet; a efectua montarea sincron─â a benzii de imagine cu banda de sunet corespunz─âtoare.- Din fr. synchroniser.
SINCRONIZ├ü, sincronizez, vb. I. Tranz. A face ca dou─â sau mai multe ac╚Ťiuni, fapte sau evenimente, fenomene etc. s─â se petreac─â ├«n acela╚Öi timp. ÔÖŽ A efectua opera╚Ťiile necesare pentru ca o ma╚Öin─â sincron─â s─â fie adus─â ├«n stare de a func╚Ťiona ├«n paralel cu o re╚Ťea electric─â de curent alternativ. ÔÖŽ A realiza ├«ntr-un film concordan╚Ťa dintre imagine ╚Öi sunet; a efectua montarea sincron─â a benzii de imagine cu banda de sunet corespunz─âtoare. ÔÇô Din fr. synchroniser.
SINCRONIZ├ü, sincronizez, vb. I. Tranz. A face ca dou─â sau mai multe ac╚Ťiuni, fapte, faze sau evenimente s─â se petreac─â ├«n acela╚Öi timp. ÔÖŽ (├Än cinematografie) A pune ├«n concordan╚Ť─â de timp vorbirea cu imaginile la care se raport─â.
sincronizá (a ~) vb., ind. prez. 3 sincronizeáză
sincroniz├í vb., ind. prez. 1 sg. sincroniz├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. sincronize├íz─â
SINCRONIZ├ü vb. I. tr. A face sincrone (dou─â sau mai multe mi╚Öc─âri, fenomene etc.), a face s─â fie executat ├«n acela╚Öi timp. ÔÖŽ A realiza sincronismul fenomenelor periodice. ÔÖŽ A face s─â se potriveasc─â ├«ntr-un film partea sonor─â cu imaginea. [Cf. fr. synchroniser].
SINCRONIZ├ü vb. tr. a face sincrone. ÔŚŐ a realiza ├«ntr-un film concordan╚Ťa dintre imagine ╚Öi sunet; a efectua montarea sincron─â a benzii de imagine cu cea de sunet corespunz─âtoare. (< fr. synchroniser)
A SINCRONIZ├ü ~├ęz tranz. (fenomene, procese, mecanisme etc.) A face s─â fie sincronic; a face s─â se produc─â sau s─â func╚Ťioneze ├«n acela╚Öi timp. /<fr. synchroniser

Sincroniza dex online | sinonim

Sincroniza definitie

Intrare: sincroniza
sincroniza verb grupa I conjugarea a II-a