Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru simptomatic

SIMPTOM├üTIC, -─é, simptomatici, -ce, adj. Care indic─â simptomul unei boli; care se refer─â la simptom. ÔŚŐ Tratament simptomatic = tratament care urm─âre╚Öte vindecarea unei boli prin ├«nl─âturarea simptomelor ╚Öi nu a cauzelor care o provoac─â. ÔÖŽ Fig. Care indic─â existen╚Ťa unei anumite st─âri de lucruri; semnificativ. ÔÇô Din fr. symptomatique.
SIMPTOM├üTIC, -─é, simptomatici, -ce, adj. Care indic─â existen╚Ťa unei st─âri patologice ├«n organism; care este simptomul acestei st─âri patologice; care se refer─â la simptom. ÔŚŐ Tratament simptomatic = tratament care urm─âre╚Öte vindecarea unei boli prin ├«nl─âturarea simptomelor ╚Öi nu a cauzelor care o provoac─â. ÔÖŽ Fig. Care indic─â existen╚Ťa unei anumite st─âri de lucruri; semnificativ. ÔÇô Din fr. symptomatique.
SIMPTOM├üTIC, -─é, simptomatici, -e, adj. Care indic─â existen╚Ťa unei st─âri patologice a organismului; care se refer─â la simptomele unei boli sau, fig., care apare ca simptom semnificativ al unei st─âri anormale individuale sau sociale. Paloare simptomatic─â. ÔŚŐ Tratament simptomatic = tratament care urm─âre╚Öte vindecarea unei boli prin ├«nl─âturarea simptomelor ei (╚Öi nu a cauzelor care o provoac─â).
simptomátic (simp-to-) adj. m., pl. simptomátici; f. simptomátică, pl. simptomátice
simptomátic adj. m., pl. simptomátici; f. sg. simptomátică, pl. simptomátice
SIMPTOMÁTIC adj. v. accidental, caracteristic, incidental, întâmplător, ocazional, semnificativ, sporadic.
SIMPTOM├üTIC, -─é adj. Care are caracter de simptom. ÔÖŽ Tratament simptomatic = tratament care urm─âre╚Öte numai ├«nl─âturarea simptoamelor unei boli, neglij├ónd adev─âratele cauze. ÔÖŽ (Fig.) Care indic─â existen╚Ťa unei st─âri de lucruri oarecare; semnificativ. [< fr. symptomatique].
SIMPTOM├üTIC, -─é adj. 1. care constituie simptomul unei boli. 2. (fig.) care indic─â existen╚Ťa unei anumite st─âri de lucruri; semnificativ. (< fr. symtomatique)
SIMPTOM├üTIC ~c─â (~ci, ~ce) 1) Care ╚Ťine de simptome; propriu simptomelor. ÔŚŐ Tratament ~ tratament care combate numai simptomele unei boli f─âr─â a ├«nl─âtura cauzele care o provoac─â. 2) fig. Care relev─â o anumit─â stare de lucruri. [Sil. simp-to-] /<ngr. simptomatik├│s, lat. symtomaticus, fr. symptomatique
simptomatic a. 1. Med. ce serv─â de simptom─â; 2. fig. caracteristic.
*simptom├ític, -─â adj. (vgr. symptomatik├│s). Med. Care serve╚Öte ca simptom─â: paloare simptomatic─â a anemii─ş. V. caracteristic.
simptomatic adj. v. ACCIDENTAL. CARACTERISTIC. INCIDENTAL. ÎNTÎMPLĂTOR. OCAZIONAL. SEMNIFICATIV. SPORADIC.

Simptomatic dex online | sinonim

Simptomatic definitie

Intrare: simptomatic
simptomatic adjectiv