Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru silicoz─â

SILIC├ôZ─é, silicoze, s. f. Boal─â pulmonar─â profesional─â cronic─â care apare la muncitorii din mine, din carierele de piatr─â, din industria metalurgic─â, din industria por╚Ťelanului ╚Öi a sticlei etc., ├«n urma inhal─ârii prelungite a pulberilor de dioxid de siliciu. ÔÇô Din fr. silicose.
SILIC├ôZ─é, silicoze, s. f. Boal─â pulmonar─â cronic─â profesional─â care apare la muncitorii din mine, din carierele de piatr─â, din industria metalurgic─â, din industria por╚Ťelanului ╚Öi a sticlei etc., ├«n urma inhal─ârii prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu. ÔÇô Din fr. silicose.
SILIC├ôZ─é s. f. Boal─â profesional─â, afec╚Ťiune pulmonar─â cronic─â, care se datore╚Öte inhal─ârii bioxidului de siliciu ╚Öi care apare mai ales la muncitorii din mine ╚Öi din carierele de piatr─â. Combaterea silicozei ╚Öi lupta contra degaj─ârilor... de c─ârbune ╚Öi gaze. CONTEMPORANUL, S. II, 1954, nr. 380, 5/5.
silic├│z─â s. f., g.-d. art. silic├│zei; pl. silic├│ze
silic├│z─â s. f., g.-d. art. silic├│zei; pl. silic├│ze
SILIC├ôZ─é s.f. (Med.) Afec╚Ťiune pulmonar─â cauzat─â de inhalarea prafului de silice. [< fr. silicose, cf. lat. silex ÔÇô silice].
SILICÓZĂ s. f. pneumoconioză cauzată de inhalarea prafului de silice. (< fr. silicose)
SILIC├ôZ─é f. Stare patologic─â const├ónd ├«ntr-o afec╚Ťiune pulmonar─â cauzat─â de inspirarea prafului de siliciu. /<fr. silicose

Silicoz─â dex online | sinonim

Silicoz─â definitie

Intrare: silicoz─â
silicoz─â substantiv feminin