Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru sienit

SIENÍT, (2) sienite, s. n. 1. Rocă eruptivă alcătuită din feldspați alcalini și alte minerale, a cărei culoare este un amestec de roșu și verde și care se folosește ca material de construcție. 2. Varietate de sienit (1). [Pr.: si-e-] – Din fr. syénite.
SIENÍT s. n. Rocă eruptivă alcătuită din feldspați alcalini și alte minerale, a cărei culoare este un amestec de roșu și verde și care se utilizează ca material de construcție. [Pr.: si-e-] – Din fr. syénite.
SIENÍT s. n. Rocă eruptivă alcătuită din feldspați alcalini și alte minerale (mai ales hornblendă), a cărei culoare este un amestec de roșu și verde.
sienít (si-e-) s. n., (feluri) pl. sieníte
sienít s. n. (sil. si-e-), (feluri) pl. sieníte
SIENÍT s.n. Rocă eruptivă granitică, formată mai ales din feldspați fără cuarț. [Pron. si-e-, pl. -te. / < fr. syénite].
SIENÍT s. n. rocă intruzivă granitică, din feldspați, hornblendă, augit și biotit. (< fr. syénite)
SIENÍT ~e n. Rocă magmatică formată, mai ales, din feldspați alcalini și alte minerale, întrebuințată ca material de construcție. [Sil. -si-e-] /<fr. syénite
sienit n. granit din Syena.
*sienít n., pl. e și urĭ (vgr. lat. syenites, de la numele orașului Syena din Egipt). Min. O rocă neutră primitivă care e un fel de granit orĭ cŭart.

Sienit dex online | sinonim

Sienit definitie

Intrare: sienit
sienit substantiv neutru
  • silabisire: si-e-