Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

20 defini╚Ťii pentru sexual

SEXU├üL, -─é, sexuali, -e, adj. Care se refer─â la sex ╚Öi ├«l caracterizeaz─â; care este privit din punctul de vedere al raportului dintre sexe. [Pr.: -xu-al] ÔÇô Din fr. sexuel, lat. sexualis.
SEXU├üL, -─é, sexuali, -e, adj. Care se refer─â la sex ╚Öi ├«l caracterizeaz─â; care este privit din punctul de vedere al raportului dintre sexe, care se refer─â la via╚Ťa sexual─â. [Pr.: -xu-al] ÔÇô Din fr. sexuel, lat. sexualis.
SEXU├üL, -─é, sexuali, -e, adj. Care este ├«n leg─âtur─â cu sexul, se refer─â la sex ╚Öi-l caracterizeaz─â; care este privit din punct de vedere al raportului dintre sexe, se refer─â la via╚Ťa sexual─â. [La b─âtr├«ne╚Ťe] ├Än glandele sexuale masculine ╚Öi femeie╚Öti elementele specifice ce serv─â pentru propagarea spe╚Ťei dispar. MARINESCU, P- A. 59.
sexuál (-xu-al) adj. m., pl. sexuáli; f. sexuálă, pl. sexuále
sexuál adj. m. (sil. -xu-al), pl. sexuáli, f. sg. sexuálă, pl. sexuále
INVERTIRE SEXUÁLĂ s. v. homosexualitate.
SEXU├üL adj. erotic, fizic, fiziologic, intim, trupesc. (Rela╚Ťii ~ ├«ntre so╚Ťi.)
SEXU├üL, -─é adj. ├Än leg─âtur─â cu sexul, referitor la sex. ÔÖŽ Care se refer─â la raportul dintre sexe. [Pron. -xu-al. / cf. fr. sexuel, lat. sexualis].
SEXU├üL, -─é adj. referitor la sex. ÔŚŐ care se refer─â la raportul dintre sexe. (< fr. sexuel, lat. sexualis)
SEXU├üL ~─â (~i, ~e) Care ╚Ťine de sex; propriu sexului. [Sil. -xu-al] /<fr. sexuel, lat. sexualis
sexual a. ce caracterizeaz─â sexul, ce ╚Ťine de sex.
*sexu├íl, -─â adj. (lat. sexualis). Relativ la sex: diferen╚Ťele sexuale.
CROMOZOM SEXUAL s. (BIOL.) alozom, heterocromozom, heterozom.
INVERTIRE SEXUAL─é s. (MED.) homosexualitate, pederastie, inversiune sexual─â.
SEXUAL adj. erotic, fizic, fiziologic, intim, trupesc. (Rela╚Ťii ~ ├«ntre so╚Ťi.)
A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. homosexuali) a se arde ├«n bulan / cre╚Ť / semering, a se buli, a face brag─â / contorul, a intra prin dos / prin spate, a se pune capr─â, a rupe fundul (cuiva), a o trage la cercul maro.
A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. b─ârba╚Ťi, cu o femeie) a aterizat la punct fix, a bate untul, a-╚Öi b─âga cuponul ├«n fabric─â, a o b─âga, a b─âga m─âgaru-n grajd / salamu-n traist─â, a b─âga pe ─âla micuÔÇÖ la serviciu, a b─âga pe mo╚Öu-n beci, a b─âga ratonul la veveri╚Ť─â, a buli, a c─âdea la a╚Öternut, a c─âl─âri, a c─âlca, a cioc─âni, a cobz─âri, a cordi, a se culca, a cur─â╚Ťa co╚Öul, a i-o da, a da cosor, a da (pe cineva) cu cracii-n sus, a da cu lipici / cu sac├óz, a da cu osul, a da de-a dura, a da gaur─â, a se da hu╚Ťa, a se da ├«n b─ârci / ghioc, a o da ├«n bijboc / vat─â, a da la buci / pipi, a da la v├ósle, a-i da cuiva pilaf, a desc├ónta, a escalada, a face, a face hu╚Ťa-hu╚Ťa, a formata, a frige, a fute, a g─âuri, a injecta, a i-o ├«nfige, a ├«mpunge cu cornuÔÇÖ, a ├«nc─âleca, a ├«n╚Öuruba, a ├«ntinde, a ├«n╚Ťepa, a lovi ├«n creast─â (pe cineva), a lua, a lua (pe cineva) ├«n toroipan, a m├órli, a naviga ├«n str├ómtoarea Dardanele, a p├órli, a pompa, a poseda, a pritoci, a i-o propti (cuiva), a i-o pune, a pune dop, a i-o pune ├«n ghioc, a i-o pune (cuiva) ├«ntre must─â╚Ťi, a pune toroipanul (pe cineva), a rade, a r─âsturna cu ro╚Ťile-n sus, a r─âzui prapurele (cuiva), a regula, a remaia ochiul, a s─âri coarda, a sc─âp─âra, a-i t─âb─âci (cuiva) pielea, a-i sparge (cuiva) ghiocul, a t─âv─âli, a tivi, a trage un clei, a trage (cuiva) clopote, a trage ├«n cosor / ├«n ╚Ťeap─â, a-i trage (cuiva) la poart─â, a trage pe f─âc─âle╚Ť, a o trage sub coad─â (cuiva), a trage un tighel, a trece Gibraltarul, a trosni, a umple, a vaccina.
A AVEA UN CONTACT SEXUAL (d. femei, cu un b─ârbat) a bate untul, a bubui banana, a se buli, a c─âdea la a╚Öternut, a se cioc─âni, a se cobz─âri, a se cordi, a se culca, a se da de-a dura, a se da hu╚Ťa, a se da ├«n b─ârci, a-╚Öi da ├«n coapse, a o da la umplut, a-╚Öi da l├óna la sc─ârm─ânat, a se da umplut─â, a face, a face hu╚Ťa-hu╚Ťa, a se formata, a se frige, a se fute, a se injecta, a se ├«ntinde, a juca popice, a lua m─âsuri ╚Öi greut─â╚Ťi, a o lua ├«n buci, a o lua ├«ntre picioare, a o lua sub coad─â, a se p├órli, a pica la a╚Öternut, a se po╚Öti, a se priponi ├«n f─âc─âle╚Ť, a se pune capr─â, a se regula, a remaia ochiul, a s─âri coarda, a sc─âp─âra, a sta, a sta clo╚Öc─â, a zgudui lap╚Ťii cuiva.
CONTACT SEXUAL aspirina s─âracului, astupu╚Ö, babardeal─â, buleal─â, cariceal─â, c─âl─âreal─â, c─âl─ârit, ciocan, cioc─âneal─â, cioc─âneanu, cioc─ânescu, cioc─ânitur─â, cioc─ânoiu, clei, cobz─âreal─â, cordeal─â, darac, desc├óntec, doctorie, Falk ╚Öi Aftalion, flux ╚Öi reflux, frecu╚Ö, frichifrichi, futai, futing, gimnastic─â de dormitor, hopa-hopa, injec╚Ťie, jban╚Ť, masaj, m─âciuci, moriceal─â, num─âr, nunt─â, (d. femei) plat─â ├«n natur─â, remaiere, sc─ârpinat, sex, sp├órc├óit, t─âv─âleal─â, trosneal─â, ╚Ťeap─â, una mic─â, vaccinare, vitamina P.
or─â sexual─â expr. 1. (de╚Ť.) chemare la ordin. 2. stare de lene.

Sexual dex online | sinonim

Sexual definitie

Intrare: sexual
sexual adjectiv
  • silabisire: -xu-al