Dicționare ale limbii române

2 intrări

10 definiții pentru seta

SETÁ, setez, vb. I. Tranz. A stabili, a selecta sau a configura parametrii de funcționare ai unui sistem tehnic computerizat, conform unei metodologii specifice și în acord cu o anumită opțiune de operare. – Din engl. set.
SÉTĂ, sete, s. f. (Bot.) Axă verticală protejată de o membrană care susține capsula cu spori la mușchiul de pământ. – Din lat. seta.
SÉTĂ, sete, s. f. (Bot.) Axă verticală protejată de o membrană care susține capsula cu spori la mușchiul de pământ. – Din lat. seta.
*setá (a ~) vb., ind. prez. 3 seteáză
sétă s. f., pl. séte
SÉTĂ s.f. (Biol.) Păr vegetal țepos. [< it., lat. seta].
SÉTĂ s. f. 1. păr vegetal țepos. 2. pedicelul capsulei, la briofite. (< lat. seta)
setá, setéz, vb. I (înv.) a înseta.
SÉTĂ (< lat. seta) s. f. Formațiune alungită, țepoasă sau filformă, rigidă. Ex. perii aspri, rigizi, prezență pe tulpină, frunze, caliciu, la unele plante; proeminențele țepoase goale pe dinăuntru, ale epidermei la unele insecte; perii (cheții) chitinoși ai viermilor anelizi.
SETÁ, setez, vb. I. tranz. (Inform.) A stabili, a selecta sau a configura parametrii de funcționare ai unui sistem tehnic computerizat (aparat, echipament, mașină, instalație etc.) conform unei metodologii specifice și în acord cu o anumită opțiune de operare. – Din engl. set.

Seta dex online | sinonim

Seta definitie

Intrare: setă
setă substantiv feminin
Intrare: seta
seta verb grupa I conjugarea a II-a