Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

10 defini╚Ťii pentru set─â

SET├ü, setez, vb. I. Tranz. A stabili, a selecta sau a configura parametrii de func╚Ťionare ai unui sistem tehnic computerizat, conform unei metodologii specifice ╚Öi ├«n acord cu o anumit─â op╚Ťiune de operare. ÔÇô Din engl. set.
S├ëT─é, sete, s. f. (Bot.) Ax─â vertical─â protejat─â de o membran─â care sus╚Ťine capsula cu spori la mu╚Öchiul de p─âm├ónt. ÔÇô Din lat. seta.
S├ëT─é, sete, s. f. (Bot.) Ax─â vertical─â protejat─â de o membran─â care sus╚Ťine capsula cu spori la mu╚Öchiul de p─âm├ónt. ÔÇô Din lat. seta.
*setá (a ~) vb., ind. prez. 3 seteáză
s├ęt─â s. f., pl. s├ęte
S├ëT─é s.f. (Biol.) P─âr vegetal ╚Ťepos. [< it., lat. seta].
S├ëT─é s. f. 1. p─âr vegetal ╚Ťepos. 2. pedicelul capsulei, la briofite. (< lat. seta)
set├í, set├ęz, vb. I (├«nv.) a ├«nseta.
S├ëT─é (< lat. seta) s. f. Forma╚Ťiune alungit─â, ╚Ťepoas─â sau filform─â, rigid─â. Ex. perii aspri, rigizi, prezen╚Ť─â pe tulpin─â, frunze, caliciu, la unele plante; proeminen╚Ťele ╚Ťepoase goale pe din─âuntru, ale epidermei la unele insecte; perii (che╚Ťii) chitino╚Öi ai viermilor anelizi.
SET├ü, setez, vb. I. tranz. (Inform.) A stabili, a selecta sau a configura parametrii de func╚Ťionare ai unui sistem tehnic computerizat (aparat, echipament, ma╚Öin─â, instala╚Ťie etc.) conform unei metodologii specifice ╚Öi ├«n acord cu o anumit─â op╚Ťiune de operare. ÔÇô Din engl. set.

Set─â dex online | sinonim

Set─â definitie

Intrare: set─â
set─â substantiv feminin
Intrare: seta
seta verb grupa I conjugarea a II-a