Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru senzațional

SENZAȚIONÁL, -Ă, senzaționali, -e, adj. Care impresionează puternic, uimește, emoționează, care interesează în cel mai mare grad. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. sensationnel.
SENZAȚIONÁL, -Ă, senzaționali, -e, adj. Care impresionează puternic, uimește, emoționează, care interesează în cel mai mare grad. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. sensationnel.
SENZAȚIONÁL, -Ă, senzaționali, -e, adj. Care impresionează puternic, emoționează, uimește, interesează în cel mai înalt grad; care face senzație (prin caracterul său neprevăzut sau excepțional). Sînt amîndoi o pereche senzațională. CĂLINESCU, E. O. I 89. Publică în revista sa un document senzațional. SADOVEANU, E. 156. Titu Herdelea coborî scara ca și cînd ar fi aflat știrea cea mai senzațională. REBREANU, R- II 81. Azi dimineață întreagă strada Fidelității a fost viu emoționată de o senzațională dramă pasională. CARAGIALE, O. II 88.
senzaționál (-ți-o-) adj. m., pl. senzaționáli; f. senzaționálă, pl. senzaționále
senzaționál adj. m. (sil. -ți-o-), pl. senzaționáli; f. sg. senzaționálă, pl. senzaționále
SENZAȚIONÁL adj. v. sensibil, senzitiv, senzorial.
SENZAȚIONÁL, -Ă adj. Care produce, stârnește o impresie foarte puternică, care interesează în cel mai înalt grad. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. sensationnel].
SENZAȚIONÁL, -Ă adj. care face senzație (2). (< fr. sensationnel)
SENZAȚIONÁL ~ă (~i, ~e) Care produce senzație; cu proprietatea de a impresiona puternic. Știre ~ă. [Sil. -ți-o-] /<fr. sensationnel
*sensaționál, -ă adj. (fr. sensationnel, d. sensatien, sensațiune). De sensațiune, care produce sensațiune, foarte interesant: o informațiune sensatională. – Fals senz-.
senzațional adj. v. SENZITIV. SENZORIAL.

Senzațional dex online | sinonim

Senzațional definitie

Intrare: senzațional
senzațional adjectiv
  • silabisire: -ți-o-