Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru sensitometrie

SENSITOMETRÍE, sensitometrii, s. f. Ansamblu de metode folosite pentru determinarea sensibilității materialelor fotografice în raport cu intensitatea și compoziția spectrală a radiației luminoase, cu durata și caracterul expunerii, precum și în raport cu modul de prelucrare a materialului. – Din fr. sensitométrie.
SENSITOMETRÍE s. f. Ansamblu de metode folosite pentru determinarea sensibilității materialelor fotografice în raport cu intensitatea și compoziția spectrală a radiației luminoase, cu durata și caracterul expunerii, precum și în raport cu modul de prelucrare a materialului. – Din fr. sensitométrie.
sensitometríe (-me-tri-) s. f., art. sensitometría, g.-d. art. sensitometríei; pl. sensitometríi, art. sensitometríile
sensitometríe s. f. (sil. -tri-), art. sensitometría, g.-d. art. sensitometríei; pl. sensitometríi, art. sensitometríile
SENSITOMETRÍE s.f. Ansamblu de metode folosite pentru determinarea sensibilității materialelor fotografice în raport cu intensitatea și compoziția spectrală a radiației luminoase, cu durata și caracterul expunerii, precum și cu modul de prelucrare a materialului. [Gen. -iei. / < fr. sensitométrie, cf. lat. sensitivus – sensibil, gr. metron – măsură].
SENSITOMETRÍE s. f. ansamblu de procedee pentru determinarea sensibilității materialelor fotografice în raport cu intensitatea și compoziția spectrală a radiației luminoase, cu durata expunerii și cu modul de prelucrare a materialului. (< fr. sensitométrie)

sensitometrie definitie

sensitometrie dex

Intrare: sensitometrie
sensitometrie substantiv feminin
  • silabisire: -tri-