Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru semanticism

SEMANTIC├ŹSM s. n. (Ast─âzi rar) Curent neopozitivist care, pornind de la problemele filosofice ridicate de formalizare, contest─â caracterul obiectiv al cunoa╚Öterii la nivelul treptei ra╚Ťionale. ÔÇô Din rus. semanti╚Ťism.
SEMANTIC├ŹSM s. n. (Ast─âzi rar) Curent neopozitivist care, pornind de la problemele filozofice ridicate de formalizare, contest─â caracterul obiectiv al cunoa╚Öterii la nivelul treptei ra╚Ťionale. ÔÇô Din rus. semanti╚Ťizm.
SEMANTIC├ŹSM s. n. Curent idealist r─âsp├«ndit ├«n unele ╚Ť─âri din Apus care sus╚Ťine c─â principala problem─â a filozofiei ar fi limba, pe care o identific─â cu logica ╚Öi cu realitatea obiectiv─â, ├«nlocuind cercetarea ╚Ötiin╚Ťific─â a realit─â╚Ťii prin analiza scolastic─â a sensului cuvintelor. Semanticismul rupe limba nu numai de istorie, ci ╚Öi de g├«ndire, reduc├«nd-o la un sistem de semne arbitrare. GRAM. ROM. I 9.
semantic├şsm s. n., pl. semantic├şsme
SEMANTIC├ŹSM s. v. semantic─â.
SEMANTIC├ŹSM s.n. Filozofie semantic─â. [Var. semantism s.n. / < rus. semanti╚Ťism, cf. fr. s├ęmantisme].
SEMANTIC├ŹSM s. n. curent ├«n lingvistica contemporan─â care sus╚Ťine c─â principala problem─â a filozofiei ar fi limba, pe care o identific─â cu logica ╚Öi cu realitatea obiectiv─â, ├«ncerc├ónd s─â ├«nlocuiasc─â cercetarea ╚Ötiin╚Ťific─â a realit─â╚Ťii cu analiza formal─â a sensului cuvintelor. (< rus. semanti╚Ťism)
SEMANTIC├ŹSM n. Curent ├«n filozofia contemporan─â, care sus╚Ťine c─â problema principal─â a filozofiei este interpretarea sensului cuvintelor; filozofie semantic─â. /semantic─â + suf. ~ism
SEMANTICISM s. (FILOZ.) semantic─â.
SEMANTIC├ŹSM s. n. (< rus. semanti╚Ťism): curent lingvistic idealist, ap─ârut la ├«nceputul secolului al XX-lea, care sus╚Ťine c─â principala problem─â a filozofiei este limba, pe care o identific─â cu logica ╚Öi cu realitatea obiectiv─â, ├«nlocuind cercetarea ╚Ötiin╚Ťific─â a realit─â╚Ťii prin analiza formal─â a sensului cuvintelor.

Semanticism dex online | sinonim

Semanticism definitie

Intrare: semanticism
semanticism